Četvrtak, 05. Mar 2015.
Karte za meč protiv Slovačke na crnom tržištu doseći će basnoslovne cifre
Strahovanje Nogometnog saveza BiH

Karte za meč protiv Slovačke na crnom tržištu doseći će basnoslovne cifre

Piše: G. S.

Nogometni savez BiH sutra , 20. avgusta, počinje prodaja ulaznica za kvalifikacionu utakmicu bh. “A” reprezentacije sa selekcijom Slovačke, koja će biti odigrana 6. septembra na zeničkom stadionu Bilino Polje.

Organizacione pripreme, koje uključuju plan prodaje i distribucije ulaznica, Nogometni savez BiH počeo je ranije, zbog nezapamćenog interesovanja navijača za ovu utakmicu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

“Savez je primio ogroman broj zahtjeva za rezervaciju ulaznica za navedenu utakmicu, a broj traženih ulaznica višestruko je prevazišao kapacitet zeničkog stadona”, objavljeno je na zvaničnoj stranici Nogometnog saveza BiH.

Štampano je 10.350 ulaznica, čije cijene će iznositi 40 KM za zapadnu tribinu, 30 KM za istočnu, te 20 KM za južnu i sjevernu tribinu.
U skladu sa standardima FIFA-e i UEFA-e, a poslije analiza i sigurnosnih procjena, prodaja 6.000 ulaznica će biti izvršena putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije “Centrotrans”, a ustanovljeni su i principi koji bi trebali spriječiti manipulacije kupljenim ulaznicama.

U tom kontekstu, jedna osoba će moći kupiti najviše dvije ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta, a kupovina ulaznica maloljetnim osobama i osobama bez identifikacionog dokumenta neće biti dozvoljena.

Također, već identifikovanom kupcu ulaznice na istom ili drugom prodajnom mjestu neće biti omogućena ponovna kupovina.
Nogometni savez BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima.

Ovim načinom NSBiH želi onemogućiti dolazak ulaznica na crno tržište gdje bi, po mnogim ocjenama, njihova cijena basnoslovno narasla. Sjetivši se da je samo protiv Grčke pojedina cijena ulaznica dosegla i 1000 KM, za pretpostaviti je da će utakmica protiv Slovačke koštati mnogo više na crnom tržištu.

Preostalih 4.350 ulaznica rezervisano je za neposrednu prodaju, odnosno za igrače “A” reprezentacije, stručni štab i ostale slične kategorije.

Prodaja ulaznica počinje 20. avgusta u 9.00 sati.

Kada je u pitanju prodaja ulaznica za drugu utakmicu protiv Slovačke, koja će biti igrana u Žilini 10. septembra, Nogometni savez BiH je dobio 1.900 ulaznica po jedinstvenoj cijeni od 15 eura, za tribinu koja je rezervisana isključivo za navijače BiH.

komentara