06. 05. 2024 - 17:56
Evo ga, blizu smo! NBA liga objavila kada će dodijeliti MVP...
907
Shares
Evo ga, blizu smo! NBA liga objavila kada će dodijeliti MVP priznanje za regularni dio sezone

Evo ga, blizu smo! NBA liga objavila kada će dodijeliti MVP priznanje za regularni dio sezone

06. 05. 2024 - 17:56
0
Shares

NBA liga objavila je sinoć kasno da će MVP priznanje za regularni dio sezone biti dodijeljeno u četvrtak u 1:30 po srednjoevropskom vremenu.

U konkurenciji za veliku nagradu su Nikola Jokić iz Denver Nuggetsa, Luka Dončić iz Dallas Mavericksa i Shai Gilgeous-Alexander iz Oklahoma City Thundera.

Sudeći po brojkama, Jokić je ubjedljivo prvi favorit da treći put u karijeri dobije MVP priznanje. Također, prema pisanju Amerikanaca, trebalo bi se dogoditi pravo čudo da Srbin ne osvoji nagradu.

Prethodno je centar aktuelnog šampiona bio najkorisniji košarkaš najjače lige svijeta 2021. i 2022., dok je prošle godine nagrada, po mnogima nezasluženo, otišla u ruke Joela Embiida. Jokić je tada proglašen za MVP-a finalne serije.

On je u ligaškom dijelu takmičenja prosječno bilježio 26,4 poena, 12,4 skoka i devet asistencija. Inače, po tri MVP titule imaju Moses Malone, Larry Bird i Magic Johnson. Jednu više imaju LeBron i Chamberlain, po pet su osvojili Russel i Jordan, a Abdul-Jabbar jer neprikosnoven sa sedam.

Učitaj još novosti