05. 05. 2024 - 19:19
Scena sa Poljuda će odjeknuti Srbijom: Kad Srbi vide poruke...
907
Shares
Scena sa Poljuda će odjeknuti Srbijom: Kad Srbi vide poruke odmah će probuditi zle duhove prošlosti

Scena sa Poljuda će odjeknuti Srbijom: Kad Srbi vide poruke odmah će probuditi zle duhove prošlosti

05. 05. 2024 - 19:19
0
Shares

Nakon dvije utakmice bez publike na tribine Poljuda navijači Hajduka su se vratili za ligaški okršaj protiv Varaždina. U prvom poluvremenu su okačili nekoliko parola s kojim će sigurno izazvati pažnju regiona.

Navijači Hajduka su u prvom poluvremenu razvili veliki transparent na kojem je pisalo "Pod tmurnim nebom Hrvatske zasjao je Bljesak slobode".

To je ustvari podsjetnik na vojnu akciju od 1. do 4. maja 1995. godine koja se odnosila na oslobađanje zapadne Slavonije tokom ratnih okolnosti.

Poslije toga uslijedilo je i niz pjesama koji će na neki način probuditi nemire kod Srba. "Kiša pada, Srbija propada. Vjetar piri, Hrvatska se širi", bili su stihovi jedne od pjesmi.

Nema sumnje da će ovakve i slične poruke signo odjeknuti Srbijom te izazvati lavinu komentara pogotovo tamošnjih medija. 

poruka

Inače, navijači Hajduka neće po lijepom pamtiti povratak na Poljud pošto je Varaždin uspio odnijeti puni plijen minimalnim trijufom 0:1.

Gol odluke je pao u 67. minuti kada je lijep gol zabio Domagoj Drožđek, a fudbaleri Varaždina su nakon toga dobili i aplauze Torcide što svakako nije svakodnevnica u Splitu.

Susret je sa tribina pratio i novi predsjednik Ivan Bilić koji je sigurno stadion napustio razočaran, ali i svjestan da je pred njim mnogo posla.

Iako su ostali bez šanse da osvoje trofej domaći poraz od Varaždina je svakako neočekivan i na svoj način bolan pošto je stigao od na papiru znatno slabijeg tima.

Koliko je zapravio bio očajan Hajduk najbolje govori činjenica da praktično nije uspio ozbiljnije zaprijetiti gostima iz Varaždina i poraz je potpuno zaslužen.

Hajduk će sezonu završiti na trećem mjestu bez osvojeno trofeja. Nešto što sigurno armiju navijača splitskog kluba ne čini sretnim

Učitaj još novosti