03. 05. 2024 - 23:55
Sabalenka uoči velikog finala u Madridu: "Volim kada nas...
907
Shares
Sabalenka uoči velikog finala u Madridu:

Sabalenka uoči velikog finala u Madridu: "Volim kada nas zovete velika trojka"

03. 05. 2024 - 23:55
0
Shares

Kada se do sada spominjao termin "velika trojka", uvijek se mislilo na Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera (Roger Federer).

Nakon odlaska Federera u penziju, ali i padanja forme Đokovića i Nadala, te "trojke" više nema.

Sada su na redu djevojke, a to im jako dobro i ide. Sada "veliku trojku" kod djevojaka čine Arina Sabalenka (Aryna), Iga Svjontek (Swiatek) i Jelena Ribakina.

- Volim kada nas zovete velika trojka – rekla je Arina Sabalenka.

Bjeloruskinja je svjesna dominacije ove tri teniserke, te toga da su daleko ispred svojih kolegica.

- Ima perioda kada prolazimo kroz slabije periode, ali nam to i pomaže da još napornije radimo. Ja nisam imala mnogo uspjeha na posljednjim turnirima - rekla je Arina.

Sabalenka je Ribakinu savladala poslije preokreta sa 1:6, 7:5, 7:6. Kazahstanka je ubjedljivo dobila prvi set, a u drugom je vodila sa 4:2, pa na 5:4 servirala za pobjedu. Sabalenka je prvi set izgubila i od Danijele Kolins.

- Iskreno, ni sama ne znam kako sam uspjela - rekla je druga teniserka svijeta.

4. maja u Madridu će se igrati repriza prošlogodišnjeg finala. Svjontek trenutno važi za bolju teniserku na šljaci, u Madridu nije tako. Arina je Igu na ovoj podlozi savladala samo u Magičnoj kutiji. Sve ostale partije na šljaci veoma je ubjedljivo izgubila ne osvojivši ni set.

- Bit će veliko finale, nas dvije smo imale sjajne partije u prošlosti. Trijumf protiv nje ovdje prije godinu dana je bio moj najbolji meč u cijeloj sezoni. Ne postoji veći izazov u tenisu danas nego protiv nje. Sigurno će mi mnogo pomoći i činjenica da sam prije 12 meseci ovdje pobjedila – rekla je Sabalenka.

Učitaj još novosti