03. 05. 2024 - 09:47
Petrović žali zbog Ilinkovića, biranim riječima ga spomenuo,...
907
Shares
Petrović žali zbog Ilinkovića, biranim riječima ga spomenuo, ali danas spremio i iznenađenje

Petrović žali zbog Ilinkovića, biranim riječima ga spomenuo, ali danas spremio i iznenađenje

03. 05. 2024 - 09:47
0
Shares

Nove bodove u borbi za prvaka Zrinjski će tražiti večeras protiv Širokog Brijega.Plemići su svakako favoriti pred svojim navijačima, ali svjesni su da rival sa Pecare nije za podcijeniti.

Zbog toga je očekivati otvorenu utakmicu, a susret se igra od 20:30 sati. Najavio ga je ispred HŠK Zrinjski šef struke Željko Petrović.

"Meni je ovo prvi put da igramo protiv Širokog i koliko sam shvatio to je derbi. Oni uvijek daju maksimum protiv nas, bili su stabilni prije par kola, dobili su Sarajevo u gostima 3:0. Teška ekipa, hoće da igraju, oni stanu u srednji blok, a mi kao klub želimo da pobjeđujemo naše utakmice.Imamo i obavezu prema publici i izvest ćemo najbolji mogući sastav. Pretplatili smo se na kišu i sada su je najavili, ali idemo do kraja. To sam rekao i prije mjesec dana, idemo da sve dobijemo do kraja i da smo u pozitivnom nizu. Imamo i dvije utakmice u Kupu", rekao je Petrović.Široki se nije proslavio protiv Borca.

"Moramo gledati sebe, neću o toj utakmici. Ljudi smo, nekada reagujemo na ovaj ili onaj način, pa sam i ja imao neku reakciju. Fokus treba biti na ovaj meč, imamo naše navijače i obavezni smo dati maksimum. Važno je da izađemo kao i do sada, a imam iznenađenje za vas. U kadru će biti mladi junior Marko Kozina, nadam se da će upisati i debi za prvi tim. Imamo neke kažnjene, neke rovite, ali izvest ćemo najsvježiju ekipu".

Ilinković opet ima problema sa povredom.

"Dobro je, ali nećemo da uzmemo rizik. Bolje da je zdrav za Borac. Žao mi je da moram ga stalno spominjati, on je za nas strašno važan igrač. Pametan igrač, top talenat, još je bonus godište. To su igrači koje ja obožavam, dolazim iz Holandije, a tamo su takvi su takvi igrači dijamanti.

Imamo mi dobre igrače, ali u godinama su. Tako se nadam da će i Kozina napraviti iskorak, da ne bude više talenat, nego da bude igrač. Moramo vidjeti do kraja sezone da pametno Ilinković odradi posao za nas, a stvarno je šteta. Ramić, Ivančić i svi koji su igrali su pružili ruku, ali nećemo se lagati, mi smo Ilinkovića doveli da bude nosilac igre.Desilo se što se desilo, njega mi je najžalije. Kad vidim njegove suze teško mi je. Fenomenalan je momak, on hoće, ali desi se...

Večerašnji meč 30. kola Wwin lige igra se od 20:30 sati, a pravdu će dijeliti Antoni Bandić iz Gruda.

Učitaj još novosti