29. 04. 2024 - 13:34
UVIJEK JE TU ZA NJEGA: Gvardiol nikada neće zaboraviti ono što...
907
Shares
UVIJEK JE TU ZA NJEGA: Gvardiol nikada neće zaboraviti ono što za njega radi Kovačić

UVIJEK JE TU ZA NJEGA: Gvardiol nikada neće zaboraviti ono što za njega radi Kovačić

29. 04. 2024 - 13:34
0
Shares

Manchester City jučer je u gostima pobijedio Nottingham Forest sa 2:0 u meču 35. kola engleskog Premiershipa, a ponovo je junak bio Joško Gvardiol koji se još jednom upisao u listu strijelaca.Građani su uspjeli da na najbolji način odgovore na pobjedu Arsenala protiv Tottenhama, te su jučer savladali u gostima Nottingham Forest i ostali na "pole poziciji" kada je u pitanju bitka za prvaka Engleske.

Na City Groundu gosti iz Manchester uspjeli su da pobijede sa 2:0, a u centru pažnje ponovo se našao se Joško Gvardiol.

Hrvatski reprezentativac igra u fenomenalnoj formi u posljednje vrijeme, te je uspio da zabije i treći pogodak u prethodnih pet mečeva u dresu Manchester Cityja.Gvardiol je na scenu stupio u 32. minuti kada je glavom sjajno pogodio mrežu domaćeg tima nakon što je iz kornera centrirao Kevin de Bruyne.

Gosti s Edihada su u 71. minuti uspjeli da ovjere pobjedu i tri boda, a tačku na ovaj susret stavio je Erling Haaland golom za konačnih 2:0 na još jednu asistenciju raspoloženog De Bruynea.Nakon utakmice upravo je Gvardiol bio taj koji je stao pred mikrofon i govorio je o svojoj novoj odličnoj partiji, ali jasno poručio da je ono najbolje tek pred njim."Još uvijek sam mlad i imam tek 22 godine. Naravno da postoji prostor za napredak, pa pogledajte samo Stonesa i Walkera kakve su mašine", rekao je Gvardiol.

Nakon toga spomenuo je i svog sunarodnjaka Matea Kovačića za kojeg ne krije da mu je poput starijeg brata.

"On mi pomaže mnogo svakog dana. Za sve što trebam on je tu da mi pomogne. Mogu reći da sam ja njegov mlađi brat", dodaje hrvatski defanzivac.Fantastična forma Gvardiola sigurno najviše raduje Zlatka Dalića jer će ovaj 22-godišnjak biti važan dio reprezentacije Hrvatske na predstojećem Evropskom prvenstvu koje nas već u junu očekuje u Njemačkoj.

Daliću je potrebno da svaki igrač bude na svom nivou jer Vatrene već u grupnoj fazi čeka jako težak posao jer će se za prolazak u nokaut fazu boriti s Španijom, Italijom i Albanijom.

Učitaj još novosti