24. 04. 2024 - 21:23
As Reala se pobunio u svlačionici, Ancelotti ga momentalno...
907
Shares
As Reala se pobunio u svlačionici, Ancelotti ga momentalno prekrižio!

As Reala se pobunio u svlačionici, Ancelotti ga momentalno prekrižio!

24. 04. 2024 - 21:23
0
Shares

Svi žele da igraju, niko ne želi sjediti na klupi, a ta spoznaja najviše sada pravi probleme treneru Real Madrida Carlu Ancelottiju.Real Madrid je tim krcat brojnim sjajnim fudbalerima i u rosteru prve ekipe ima trenutno 24 fudbalera, ali naravni ne mogu svi igrati onoliko koliko žele.

I jedan od najboljih, Luka Modrić, morao je da prihvati ulogu džokera sa klupe, s tim da je zbog dobrih nastupa nedavno protiv Barcelone bio starter. Hrvat (38) nije sretan kada sjedi na klupi, ali profesionalac je veliki i nije htio javno da blati nikoga, s tim da je itekako moguće da je spreman mijenjati sredinu na ljeto jer je u potrazi za većim brojem minuta.

Modrić nije jedini takav slučaj u Madridu. Brahim Diaz briljira, ali često mora da sjedi na klupi jer je velika konkurencija u ofanzivnom dijelu tima, a sličnan je slučaj i sa talentovanim Ardom Gullerom, kao i Nicom Pazom, a mjesta i to odavno nema ni za Daniela Ceballosa.Ovaj 27-godišnji Španac bio je na posudbi u Arsenalu nakon dolaska iz Betisa u Madrid, alije od 2021. godine redovito među Kraljevima. No, konstantno sjedi na klupi i ove sezone ukupno je odigrao 21 meč, ali samo 505 minuta provedenih na terenu. Za to vrijeme dao je jedan gol i upisao jednu asistenciju.

Nedavno ga je tješio Luka Modrić i govorio mu da je fantastičan igrač koji mora da nastavi da radi i vjeruje u sebe i da će prije ili kasnije biti u prvih 11. Ceballos ima ugovor do ljeta 2027. godine, ali sve manje strpljenja.

U Real je došao iz Betisa za 16,5 miliona eura 2017. godine, no sve je frustriraniji kako vrijeme prolazi, a španski portal Relevo je objavio:

"Ceballos je jako frustriran minutažom. Njegovi agenti razmišljaju o drugim klubovima. S druge strane, Real ga ne želi prodati i samo velika ponuda može promijeniti mišljenje kluba”.Ipak, Relevo navodi da je Ceballos počeo nervirati Ancelottija zbog konstantnih "prijetnji" da napušta tim, pa mu je Italijan u jednom trenutku navodno rekao da je "možda i najbolje da ide jer za takve igrače ovdje nema mjesta".

Ukoliko se stvari ne poprave u narednim sedmicama, nije isključeno da Ceballos ide na transfer listu, mada predsjednik Florentino Perez poput većine navijača ima puno poštovanja prema igraču i volio bi da ostane do kraja ugovora.

Učitaj još novosti