23. 04. 2024 - 19:09
YAMAL PREMA PARIZU: Je li to ta 'bolna' prodaja Barcelone -
907
Shares
YAMAL PREMA PARIZU: Je li to ta 'bolna' prodaja Barcelone -

YAMAL PREMA PARIZU: Je li to ta 'bolna' prodaja Barcelone -

23. 04. 2024 - 19:09
0
Shares

Ekipa Barcelone će tokom ljeta prodati neke od ključnih igrača svog tima. Zbog finansijske situacije primorani su to napraviti, a već su određeni mediji ranije najavili da će se desiti jedna 'jako bolna' prodaja. To bi mogao biti Lamine Yamal za kojeg će stići ponuda od 200 miliona eura.Lamine Yamal još nije napunio 17 godina, ali je već ogromna zvijezda u svijetu fudbala. Xavi Hernandez mu je dao šansu u prvom timu Barcelone i nije pogriješio, te je ovaj dečko napravio pravi boom u svijetu fudbala.

Međutim, vjeruje se kako bi talentovani ofanzivac od naredne sezone mogao postati član PSG-a. Iako iz Barce tvrde kako je Lamine budućnost kluba, ponuda koja se sprema je 'bolesna'.

Le Parisien tvrdi da je PSG ozbiljno zagrizao za ovog mladog fudbalera. Žele ga dovesti kao zamjenu za Kyliana Mbappea koji odlazi u Real Madrid.Prije nekoliko sedmica španski novinar Joan Fontes donio je informaciju o 'bolnoj prodaji' koja se očekuje u Barceloni. Moguće je da će to biti upravo Yamal.

"Bit će bolna prodaja za navijače Barcelone ovog ljeta", najavio je Joan Fontes.

Nakon toga se počelo špekulisati o odlascima Ronalda Arauja i Frenkieja de Jonga. Obojicu želi minhenski Bayern koji navodno nudi 150 miliona eura za obojicu.

Lamine Yamal je s druge strane najavljivan kao projekt kluba. Međutim, 200 miliona eura je cifra koja se teško može odbiti i ako se desi prodaja to bi bio drugi najveći transfer u historiji.

Upravo su Barca i PSG odradili najveći transfer ikad. U ljeto 2017. godine Barca je francuskom šampionu prodala Brazilca Neymara za nevjerovatnih 222 miliona eura.Klubovi su i prošlog ljeta imali saradnju. Ponovo je jedan igrač Barcelone otišao prema Parizu, a Sveci su za samo 50 miliona eura kupili Ousmanea Dembelea.

16-godišnji Lamine Yamal je ove sezone odigrao 44 utakmice u svim takmičenjima i ima učinak od šest pogodaka i osam asistencija.

Yamalu 'desetka' kluba
Ako se eventualni transfer ipak ne desi Lamine Yamal će od naredne sezone postati nova 'desetka' kluba.

Ovaj broj trenutno pripada Ansuu Fatiju, koji je na posudbi u Brightonu, a klub ga nema namjeru koristiti u narednoj sezoni i stavljen je na transfer listu.Sada je međutim sve u rukama rukovodstva kluba. Lamine je projekat kluba, no milioni su neophodni, a ponuda iz Pariza za dijete od 16 godina je nešto što se ne dobija svaki dan.

Bio bi to definitivno senzacionalan transfer o kojem bi se dugo pričalo.

Učitaj još novosti