23. 04. 2024 - 16:36
INSTITUCIJA: Nakon što je objavio da napušta Chelsea, Silva...
907
Shares
INSTITUCIJA:  Nakon što je objavio da napušta Chelsea, Silva dobio ponudu kakva se danas rijetko viđa

INSTITUCIJA: Nakon što je objavio da napušta Chelsea, Silva dobio ponudu kakva se danas rijetko viđa

23. 04. 2024 - 16:36
0
Shares

Brazilski defanzivac Thiago Silva je početkom radne sedmice službeno objavio kako napušta Chelsea na kraju tekuće sezone i na pragu pete decenije života je u potrazi za novim klubom.

Iako je prekaljeni Silva u Londonu proveo nešto kraći period, nema navijača ‘Plavaca’ koji ga ne smatra legendom zbog svega prikazanog tokom trofejno bogatog razdoblja ove momčadi.

Silva je i u trenucima totalnog sivila često bio jedina svijetla tačka na terenu i svojim je iskustvom u većini utakmica spriječio veće blamaže slavnog velikana.

No, u 39. godini je odlučio kako je vrijeme da zatvori poglavlje u ovom dresu i potraži novi izazov, a novinar Rudy Galetti donio je vijesti o njegovoj budućnosti.

Ovaj transfer ekspert tvrdi da je Fluminense glavni kandidat za Silvin potpis ovog ljeta, ali i da Brazilac ima nesvakidašnje ponude upravo iz Premiershipa.

Nekoliko klubova sa Otoka želi Silvu u svojim redovima, što je za nogometaša njegove dobio zaista nevjerovatna vijest i pokazatelj o kakvoj se “instituciji” radi.

Iskusni centralni defanzivac ima ponude i iz Saudijske Arabije, SAD-a i Italije, a navodno će odluka o novom klubu biti donijeta uskoro.

Silva je tokom četverogodišnje avanture u Chelseaju osvojio Ligu prvaka, UEFA Super Cup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

(sportam.info)

Učitaj još novosti