22. 04. 2024 - 09:23
Nikola Jokić na korak od trećeg MVP priznanja
907
Shares
Nikola Jokić na korak od trećeg MVP priznanja

Nikola Jokić na korak od trećeg MVP priznanja

22. 04. 2024 - 09:23
0
Shares

Nikola Jokić sve je bliži trećoj MVP tituli. Za to će se boriti sa Lukom Dončićem i Šejom Gildžusom-Aleksanderom.Nikola Jokić blizu je da osvoji svoje treće MVP priznanje. I zvanično je ušao u najuži izbor za spomenuto priznanje. Za to će se boriti sa još dvojicom igrača - Lukom Dončićem (Dalas) i Šejom Gildžusom-Aleksanderom (Oklahoma). Centar Denvera je glavni favorit za nagradu.

Prije nekoliko dana isplivao je i jedan od spiskova glasova novinar i na njemu je Nikola dobio 14 od 17 glasova. On ove sezone prosječno bilježi 26,4 poena, 12,4 skoka i 9 asistencija po meču. I u plej-ofu je krenuo fantastično, dao je 32 poena, uz 12 uhvaćenih lopti i 7 asistencija u pobjedi protiv Lejkersa na startu serije. I drugi meč igra se u Denveru, pa se potom timovi sele u Los Anđeles na dvije utakmice.

Objavljeni su spiskovi i za ostale nagrade. Za trenera godine kandidati su Mark Dajgnalt (Oklahoma), Džamal Mozli (Orlando) i Kris Finč (Minesota) i tu je prvi favorit Dajgnalt. Za rukija godine kandidati su Viktor Vembanjama (San Antonio), Brendon Miler (Šarlot) i Čet Holmgren (Oklahoma), prvi favorit je Francuz iz Sparsa. Za defanzivca godine na spisku su Rudi Gober (Minesota), Viktor Vembanjama (San Antonio) i Bem Adebajo (Majami) i tu je favorit Francuz, ali iz redova "vukova". Za nagradu "Šesti igrač" za koju je kandidat bio i Bogdan Bogdanović izdvojili su se Bobi Portis (Milvoki), Malik Monk (Sakramento) i Naz Rid (Minesota), a u toj kategoriji navodno je u prednosti igrač Kingsa.

(mondo.ba)

Učitaj još novosti