19. 04. 2024 - 21:39
U proteklim satima na stolu u Minhenu je ispisano jedno ime -...
907
Shares
U proteklim satima na stolu u Minhenu je ispisano jedno ime - Kreator čuda mogao bi na klupu Bayerna

U proteklim satima na stolu u Minhenu je ispisano jedno ime - Kreator čuda mogao bi na klupu Bayerna

19. 04. 2024 - 21:39
0
Shares

Minhenski Bayern još uvijek nema čovjeka koji će zamijeniti Thomasa Tuchela na mjestu trenera. Propali su pregovori o povratku Juliana Nagelsmanna, Zinedine Zidane je samo opcija, no u proteklim satima ponovo se na stolu našlo ime Sebastiana Honessa.Bayern ima ogromnih problema u pronalasku novog trenera. Bavarski velikan otpustio je Thomasa Tuchela, učinio je sve kako bi doveo Xabija Alonsa, a kada je ta opcija otpala rukovodstvo kluba se okrenulo drugim rješenjima.Julian Nagelsmann je bio na vrhu liste. Ipak, nekadašnji trener odbio je ponudu i odlučio je ostati na klupi reprezentacije Njemačke, da bi se potom ponovo u igru uključila imena kao što je Zinedine Zidane, Ralf Rangnick i Roberto De Zerbi.Međutim, u proteklim satima u Minhenu se ponovo raspravlja o jednom imenu. To je trener Stuttgarta Sebastian Hoeness.

41-godišnji trener pravi istinska čuda sa Stuttgartom. Prošle sezone ih je izvukao s dna, a ove sezone su istinski hit Bundeslige i igrat će Ligu prvaka.

"Bayern ponovo razmatra Sebastiana Hoenessa u proteklim satima. Iako je nedavno produžio ugovor sa Stuttgartom do 2027. godine, njegov ugovor sadrži opciju za odlazak", navodi Florian Plettenburg.

Hoeness je dobro poznato lice u Minhenu. Stric mu je alfa i omega kluba Uli Hoeness, otac mu je legendarni Dieter Hoeness, a i on je lično proveo nekoliko godina u Bayernu.

Dvije godine je vodio juniore bavarskog kluba, 2019. godine je sjeo na klupu rezervi i odveo ih je do titule najboljeg trećeligaša Njemačke.

Radio je potom dvije godine kao trener Hoffenheima, da bi zatim u aprilu prošle godine preuzeo Stuttgart i izvukao ga je s dna tabele.

Uspio je Hoeness popularne Švabe odvestu i play-off za opstanak. Tamo su pobijedili HSV i sačuvali su status bundesligaša. Ove sezone su apsolutni hit, igraju vrhunski fudbal i trenutno su trećeplasirani tim sa 63 boda, koliko ima i Bayern.Sebastian je u martu produžio ugovor do 2027. godine. Međutim, ponuda iz Minhena, ako dođe, mogla bi napraviti pometnju i vidjet ćemo hoće li 41-godišnjak i prihvatiti posao u Bayernu ako mu bude ponuđen.

Stric i otac su legende Bayerna
Stric i otac Sebastiana Hoenessa apsolutne su legende Bayerna. To su Uli i Dieter Hoeness.

Uli je čitav život vezan za Bayern. Kao fudbaler je dres ovog tima nosio od 1970. do 1979. godine, a zatim je bio dio rukovodstva kluba sve do povlačenja prije nekoliko godina.

Međutim, vjeruje se da on još uvijek ima ogroman utjecaj u klubu i da se poprilično radi po njegovim savjetima, pa bi sasvim sigurno veoma brzo mogao aminovati i angažman svog bratića na trenersku poziciju.S druge strane Dieter Hoeness je u Bayernu također proveo osam godina. Istinski je velikan kluba, a kao menadžer je radio upravo u Stuttgartu s kojim je osvojio Bundesligu 1992. godine.

Radio je na brojnim funkcijama u njemačkim klubovima, a posljednji angažman imao je u Wolfsburgu, gdje je također bio generalni menadžer.

Učitaj još novosti