19. 04. 2024 - 13:20
Bayern se našao u neočekivanim problemima: Ovo su rekli...
907
Shares
Bayern se našao u neočekivanim problemima: Ovo su rekli Tuchelu u toku press konferencije

Bayern se našao u neočekivanim problemima: Ovo su rekli Tuchelu u toku press konferencije

19. 04. 2024 - 13:20
0
Shares

DFB objavio je danas da Julian Nagelsmann ostaje selektor Njemačke i da je produžio ugovor što je iznenadilo javnost u toj zemlji jer su svi vjerovali da će se vratiti u Bayern. Ova vijest Thomasa Tuchela zatekla je na press konferenciji, te je on prvi prokomentarisao neočekivan razvoj dešavanja.

Mediji u Njemačkoj danima su pisali o tome da će Nagelsmann sigurno biti novi trener Bayerna i da je sve dogovorio s čelnicima nekadašnjeg kluba, ali ispostavilo se da je on imao skroz drugi plan.

Kada se očekivalo da Bayern postigne dogovor jutros su u Minhenu ostali bez teksta kada se pojavila vijest da je Nagelsmann potpisao novi ugovor s Fudbalskim savezom Njemačke.

Tako će ovaj 36-godišnjak ostati selektor Njemačke sve do kraja 2026. godine, te je plan da on predvodi ovu selekciju na Svjetskom prvenstvu za dvije godine. Zbog ove vijesti nastao je muk i u press sali Bayerna gdje se održavala press konferencija Thomasa Tuchela pred sutrašnji meč protiv Union Berlina.

I sam Tuchel bio je na prvu iznenađen zbog informacije koju je dobio jer je očito i sam vjerovao da će Nagelsmann biti njegov naslijednik. Naravno pitanje od tome nije mogao izbjeći, te je trener Bayerna dao komentar na svu tu situaciju."Kada sam vidio da je Rudi Voller produžio ugovor očekivao sam da je i to moguće. Ovako s distance vidiš da oni dobro funkcionišu zajedno što nam daje nadu da nacionalni tim može napraviti nešto ozbiljno na Evropskom prvenstvu", rekao je Tuchel.

Nakon toga jedan od novinara pitao je Tuchela da li postoji mogućnost da on ostane u Bayernu nakon što su Xabi Alonso, Zinedine Zidane i Julian Nagelsmann odbili pozive kluba s Allianz Arene.

"Imamo dogovor da se rastajemo na krjau sezone, to je tako objavljeno i ostaje na snazi", kratko je dodao.No, njemački mediji odmah su počeli da špekulišu da nije nemoguće da Tuchel ostane posebno jer je izbor za novog trenera postao užasno teška misija za Bavarce.

Ono što bi moglo da promijeni situaciju jeste i Bayernov nastup u Ligi prvaka. I pored razočaravajuće sezone u prvenstvu ovaj tim uspio je da dođe do polufinala Lige prvaka što bi moglo da promijeni Tuchelov status na kraju sezone.Trenutno je na snazi dogovor da će on napustiti klub po isteku saradnje u junu, ali Bild navodi da je sve izglednija opcija da bi Tuchel čak mogao ostati iako do prije nekoliko sedmica to niko nije mogao ni zamisliti da je moguće.

Učitaj još novosti