17. 04. 2024 - 08:06
LUDILO JE ZAPOČELO: Lebron i Lejkersi idu na Jokićev Denver,...
907
Shares
LUDILO JE ZAPOČELO: Lebron i Lejkersi idu na Jokićev Denver, Voriorsi najveći luzeri

LUDILO JE ZAPOČELO: Lebron i Lejkersi idu na Jokićev Denver, Voriorsi najveći luzeri

17. 04. 2024 - 08:06
0
Shares

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa slavili su u plej-in utakmici NBA lige protiv Nju Orleans Pelikansa rezultatom 110:106. 

Popularni "Jezeraši" su tako uspjeli osigurati svoje mjesto u plej-ofu Zapadne konfrencije, te će kao sedmoplasirani u prvoj rundi igrati protiv Denver Nagetsa, koji su ih prošle godine u finalu Zapada počistili. 

Do ovog trijumfa vodio je Lebron Džejms (James) sa 23 poena, te po devet skokova i asistencija. Entoni Dejvis (Anthony Davis) je dodao 20 ubačaja uz 15 uhvaćenih lopti. 

S druge strane, Pelikansima je nedovoljan bio Zajon Vilijamson (Zion Williamson), koji je utakmicu završio sa 40 poena i 11 skokova. 

Ekipa iz Luizijane će svoje mjesto u plej-ofu tražiti protiv Sakramento Kingsa, koji su u svojoj utakmici razigravanja pobijedili Golden Stejt Voriorse 118:94.

Ovim spletom okolnosti nećemo gledati Stefa Karija (Steph Curry) u plej-ofu, dok će Kingsi i Pelikansi igrati za posljednje mjesto i susret sa Oklahomom. 

Inače, najefikasniji na meču dva rivala iz Kalifornije bio je Kigan Marej (Keegan Murray) sa 32 poena, dok je Dieron Foks (De'Aaron Fox) dodao 24. U redovima poražene ekipe najefikasniji je bio Kari sa 22.

Učitaj još novosti