16. 04. 2024 - 12:11
MOŽDA I NAJBOLJE ZA SVE: Ten Hag u slučaju odlaska iz Uniteda...
907
Shares
MOŽDA I NAJBOLJE ZA SVE: Ten Hag u slučaju odlaska iz Uniteda na stolu ima vruću ponudu posrnulog velikana

MOŽDA I NAJBOLJE ZA SVE: Ten Hag u slučaju odlaska iz Uniteda na stolu ima vruću ponudu posrnulog velikana

16. 04. 2024 - 12:11
0
Shares

Nizozemski strateg Erik ten Hag je nakon prošle sezone u kojoj je nizao pozitivne rekorde na klupi Manchester Uniteda ove sezone totalno pogubio kompas.

‘Crveni đavoli’ posebno u nekoliko minulih sedmica ne znaju za pobjedu u Premier ligi, što kolektiv sve dalje i očajnije gura od mjesta koje vode u Ligu prvaka.

Veliki pritisak, sasvim očekivano, vrši i javnost na INEOS, odnosno odluku da se Ten Hag smijeni već sredinom godine, a novinar Telegraafa Mike Verwij donosi svježe vijesti.

Naime, Ten Hag će u slučaju otkaza na Old Traffordu odmah dobiti ponudu Ajaxa koji ga smatra trenerom iz snova i jednim sposobnim da cijeli klub vrati na stare staze slave.

‘Kopljanici’ će cijeli fokus oko promjene menadžera usmjeriti upravo na Nizozemca i nema dileme kako će pažljivo osluškivati šta se dešava na relaciji Ratcliffe – Ten Hag.

54-godišnjak je na klupi Ajaxa proveo 215 mečeva. Upisao je 159 pobjeda, 27 remija i 29 poraza, a okitio se sa tri titule prvaka Eredivisie, dva tamošnja Kupa i jednim SuperKupom.

(sportam.info)

Učitaj još novosti