22. 03. 2024 - 15:30
SAVO MILOŠEVIĆ PRONAŠAO "KRIVCA" ZA ŠOKANTAN PORAZ U ZENICI:...
907
Shares
SAVO MILOŠEVIĆ PRONAŠAO

SAVO MILOŠEVIĆ PRONAŠAO "KRIVCA" ZA ŠOKANTAN PORAZ U ZENICI: "Moram priznati da smo imali druge ideje, jer smo znali da će, u nekom trenutku..."

22. 03. 2024 - 15:30
0
Shares

Nogometna  reprezentacija Bosne i Hercegovine ponovo nije uspjela otići na veliko takmičenje preko baraža, a ovog ih je puta do tog cilja, Evropskog prvenstva u Njemačkoj, na Stadionu „Bilino polje“ u Zenici zaustavila Ukrajina.

Ukrajinci su nakon preokreta, u izvrsnom ambijentu i pred oko 13.000 gledalaca na ovom zeničkom stadionu, uspjeli slaviti s 2:1. Selektor bh. tima Savo Milošević kazao je kako, lično, nema šta prigovoriti svom timu.-Ne bih imao dušu kada bih bilo kome, bilo šta. Mi smo, nekih 70 – 80 minuta, potpuno neutralisali jednu ozbiljnu ekipu. Dobili smo dva gola, praktično, iz kontranapada - kazao je Milošević, koji je istakao kako mu je žao što su izgubili u situaciji kada su imali vodstvo te većim dijelom bili bolji rival.

Presudila su kvalitetnija igračka rješenja s klupe selektora Serhiy Rebrova, dok se odbrana bh. tima potpuno raspala nakon izlaska iz igre Anela Ahmedhodžića i Amara Dedića, nakon čijeg je šuta bh. tim u 56. minuti i poveo s 1:0.

Milošević je priznao da je njegova greška s izmjenama, koje su, ipak, bile iznuđene zbog povreda, zbog čega su „bile ugrožene tri pozicije u timu“.

- Dedić je bio u problemu već nakon 20-ak minuta, ali je na svoj karakter izdržao do 60. minute. Moram priznati da smo imali druge ideje, jer smo znali da će, u nekom trenutku, morati napustiti igru. Nažalost, nismo se odlučili za nju i to je isključivo moja odgovornost - priznao je Milošević.

Zato što je sve, kako je kazao, funkcioniralo perfektno, nije želio mijenjati bilo šta, ali je, nakon povrede Dedića, uslijedila i povreda Ahmedhodžića koja je, kako je podvukao, sve poremetila.

O svojoj sudbini na čelu bh. reprezentacije, kazao je, u ovom momentu ne može govoriti.   Selektor bh. tima promijenio je taktičku postavku tima za ovu utakmicu, jer je prvi put igrao sa tri centralna beka, a što nije bio slučaj u protekla četiri meča. Bili smo spremni za to, ali smo se teško probijali do gola, jer je odbrana bila jako dobra. Bilo je jako teško doći do gola, sve dok nije pao gol.


Uveli smo drugog napadača i mislim da je to jako pomoglo. Postigli smo dva gola i pobijedili - kazao je ukrajinski selektor Serhiy Rebrov, koji je istakao kako je ovo bila jako teška utakmica za njegov tim.

Na novinarsko pitanje šta ova pobjeda znači za narod Ukrajine, koji je u ratu s Rusijom, Rebrov je kazao kako je ova pobjeda dokaz da su „još živi“ te da se još bore protiv Rusije.

- Mislim da je i ova utakmica potvrdila naš karakter i naše mjesto u svijetu - kazao je Rebrov, koji je napomenuo kako je sinoć na gradove iz te zemlje palo oko 330 raketa.  

Gol koji je postigao bh. tim, na kraju je upisan kao autogol Mykole Matviyenka. Ukrajinci su poravnali u 85. minuti preko rezerviste Romana Yaremchuka, a konačnih 2:1 postavio je u 88. minuti Artem Dovbyk.

BiH će, tako, u utorak, 26. marta, na Stadionu „Grbavica“ u Sarajevu igrati protiv Izraela (20.45 sati), dok će Ukrajina kao „domaćin“ u istom terminu, u poljskom Wroclawu, ugostiti Island, koji je večeras u Budimpešti (Mađarska) kao gost slavio s 4:1 protiv Izraela.

Učitaj još novosti