11. 09. 2015 - 11:36
Apsolutni hit lige: Crveno-crne ekipe bi mogle pomutiti račune...
907
Shares
Apsolutni hit lige: Crveno-crne ekipe bi mogle pomutiti račune favoritima

NA VRHU STARI RIVALI

Apsolutni hit lige: Crveno-crne ekipe bi mogle pomutiti račune favoritima

Ahmed PAŠALIĆ
11. 09. 2015 - 11:36
0
Shares

Rijetki su mogli zamisliti da će nakon sedam kola BH Telecom Premier lige tri prvoplasirana kluba biti Zrinjski, Sloboda i Čelik.

Nakon gotovo četvrtine odigranih kola u našoj ligi počinje se formirati kostur ekipa koje bi mogli do kraja čuvati vrh, ali i ekipe kojima je već sada opstanak u ligi neizvjestan, s obzirom da ove sezone šest ekipa napušta ligu.

Ekipe koje su razočarale u prvih sedam kola su Velež, Željezničar, a donekle i Borac, Široki i Sarajevo, koje kao aktuelni prvak već sada ima sedam bodova zaostatka. Ekipa u koju se uložilo u ovu sezonu je Radnik koji, zbog gol razlike, na petoj poziciji, ali sa isto osvojenih bodova kao i Slavija i Čelik.

Zenička ekipa je u ovu sezonu ušla sa velikim dugovanjima, te sa ekipom za koju se nije smatralo da mogu da imaju veliki uticaj u ligi. Raspored utakmica za Čelik je bio izuzetno težak (Zrinjski, Sarajevo, Široki Brijeg,..) ali su zeničani uspjeli vratiti nadu navijačima koji već godinu dana bojkotuju domaće utakmice. 

Okosnica ekipe se nije mijenjala, a igrači koji su počeli u omladinskim ekipama u Čeliku sada čine udarnu prvu postavu. Jedan od takvih je brzonogi bek Dženan Bureković, koji je U21 reprezentativac BiH, a koji je za sport.ba izjavio:

''Sigurno da se ekipa dodatno uigrala i nastavili smo tamo gdje smo stali, zadržali smo dosta igrača, super smo kao kolektiv i sigurno da nas krasi to naše zajedništvo koje se najbolje može vidjeti na terenu.

Očekujem u nastavku da nastavimo sa ovakvim igrama, da nastavljamo pružati odlične partije i naravno želim s Čelikom da ostanem u vrhu tabele.''

 

Čelik u narednom kolu dočekuje Rudar iz Prijedora u Zenici, te se očekuju nova tri boda, s obzirom da je Čelik ekipa sa najviše osvojenih bodova u utakmicama kod kuće. Najbolji strijelac je Mahir Karić, koji je ove sezone pogađao četiri puta.

Ekipa koja se nalazi na drugom mjestu je tuzlanska Sloboda, koja će prema svemu sudeći, biti hit ovogodišnje sezone. Posljednja utakmica protiv Željezniačara na Grbavici je dokaz koliko je kvalitetna ekipa Slobode. Poput Čelika, Sloboda još uvijek nema niti jedan domaći poraz, ali igraju fantastično i u gostima, gdje su doživjeli jedini poraz, protiv Čelika, te osvojili čak sedam bodova. Najbolji strijelac ekipe je Ahmetović koji je u sedam kola uspio postići četiri gola.

Crno-crvene ekipe u ovoj sezoni bi mogle doći daleko, te pomutit račune ekipama koje su smatrane za favorite za osvajanje lige.

Učitaj još novosti