03. 09. 2015 - 11:04
'Odbjegli sinovi Bosne': Europa bi se tresla da igramo sa ovih...
907
Shares
'Odbjegli sinovi Bosne': Europa bi se tresla da igramo sa ovih šest igrača!

BOSANCI U DRUGIM DRESOVIMA

'Odbjegli sinovi Bosne': Europa bi se tresla da igramo sa ovih šest igrača!

03. 09. 2015 - 11:04
0
Shares

Eurobasket kreće za dva dana, a na njemu će da učestvuje reprezentacija Bosne i Hercegovine koja svoju prvu utakmicu igra protiv Poljske.

Od izuzetne važnosti je da napomenemo da reprezentacija nastupa bez tri najbolja igrača: Nihad Đedović, Jusuf Nurkić i Mirza Teletović. Pored toga ne smijemo da zaboravimo i 'odbjegle sinove Bosne'. Na Eurobasketu tri igrača iz BiH će nastupati za Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju.

Mnogi ne znaju da je Bojan Bogdanović, košarkaš Brooklyn Netsa, rođen u Mostaru a jedan je od najvećih uzdanica Hrvatske na Eurobasketu. U dosadašnjoj karijeri igrao je za Real, Murciju, Cibonu i Fenerbahce.

Ognjen Kuzmić je igrao u NBA za Golden State Warriorse a ove sezone igrat će Panathinaikos.  Rođen je u Doboju, a po povratku iz Finske u BiH igrao je za zenički Čelik. Odlazi u Španiju gdje igra za Unicahu, Rincon, Joventut, a onda odlazi u NBA ligu. Posebno je važno znati da je Kuzmić trebao igrati na Eurobasketu 2013. za BiH te čak proveo desetak dana priprema, a onda i napustio roster. Godinu dana kasnije prihvata poziv reprezentacije Srbije.

Alen Omić je rođen u Tuzli a igra za Gran Canariju. Igrao je za slovenski Zlatorog Laško i Union Olimpiju. Pokušavano je da se vrati u reprezentaciju BiH ali problem su već odigrane utakmice za Sloveniju. 

BiH se nalazi u Grupi A sa selekcijama Poljske, Francuske, Izraela, Finske i Rusije. Nema sumnje da igramo u punom sastavu da bi smo bili jedan od glavnih favorita, a do tada ćemo čekati da dođu neki bolji dani za seni

Učitaj još novosti