02. 09. 2015 - 15:52
Belgija zaista izgleda zastrašujuće: Zmajeve očekuje izuzetno...
907
Shares
Belgija zaista izgleda zastrašujuće: Zmajeve očekuje izuzetno težak zadatak

KVALIFIKACIJE ZA EURO

Belgija zaista izgleda zastrašujuće: Zmajeve očekuje izuzetno težak zadatak

Kenan HADŽIĆ
02. 09. 2015 - 15:52
0
Shares

Reprezentacija Bosne i Hercegovine protiv Belgije u Briselu igra možda veoma važnu utakmicu u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Izabranici Mehmeda Baždarevića imat će težak zadatak, a i oni su svjesni da će igrati protiv jedne od najjačih reprezentacija svijeta.

Sastav Belgije zaista izgleda strašno, a ova ekipa koja je još uvijek prepuna potencijala mogla bi uskoro postati najjača reprezentacija na svijetu.

Portal Sport.ba predstavlja vam prvih XI igrača Belgije i najvjerovatnije startnih XI koji će se s našim Zmajevima susresti oči u oči:

Golman: Courtois

Prvi izbor trenera svakako je sjajni golman Chelseaja koji u posljednje dvije utakmice brani ispred našeg Asmira Begovića. Forma mu i nije na nekom zavidnom nivou i svakog trenutka se može očekivati da Asmir preuzme 'jedinicu' na golu, ali treba istaći da je ovaj Belgijanac jedan od najboljih golmana svijeta. 

Štoperi: Kompany, Vermaelen

Podatak da su u novoj sezoni i jedan i drugi bez primljenog pogotka zaista je zastrašujući, a ako dodamo i to da zajendo imaju već tri pogotka onda je sve jasno o kakvim se igračima radi. Kompany se prema svemu pokazanom vratio u staru formu, a njegov Manchester City još uvijek nije primio pogodak u prva tri kola, a kapiten 'Građana' postigao je dva. Vermaelen je takođe za vikend igrao za svoju Barcelonu, a bio je strijelac jedinog i pobjedonosnog gola za Blaugranu. Nekadašnji kapiten Arsenala vratio se u staru formu i pokazao da su povrede iza njega i da je spreman da se bori kako za mjesto u reprezntaciji, tako i za mjesto u Barceloni.

Bekovi: Alderweireld, Vertonghen

Dva defanzivca Tottenhama vjerovatno će zauzeti pozicije lijevog odnosno desnog beka, a sama činjenica da igraju u jednom od najboljih kluba u Engleskoj dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Tottenham još uvijek nema pobjede, ali odbrana izgleda dosta sigurno, ali takođe treba napomenuti da je bekovska pozicija sekundarna za oba igrača, a oni u Spursima prvobitno pokrivaju poziciju štopera.

Sredina terena:  Fellaini, Witsel, Nainggolan

Fellaini

Fizički jako dominantan igrač, ali takođe i tehnički potkovan u Manchester Unitedu ove sezone nije imao previše prilike za igru. Najviše se to odnosi na Premier ligu gdje je tek sada protiv Swansea upisao prve minute zbog kazne koju vuče od prošle sezone. Njegova forma je trenutno upitna, a bitno za dodati je i to da on za Manchester ne igra veznog fudbalera, nego popunjava poziciju napadača.

Witsel

Igrač kojem kraj prelaznog roka sigurno najbolje došao, jer se posljednjih 20 dana dovodio u vezu sa gotovo svakim klubom. Ovaj vezni fudbaler na kraju je ostao u Zenitu, a sljedeće ljeto, eventualno na zimu će sigurno promjeniti ekipu.

Nainngolan

Ili poznatiji kao nindža. Sjajni vezista Rome već dvije sezone unazad važi za jednog od najboljih razbijača igre u Evropi, a njegove igre zacementirale su mu mjesto u jakoj konkurenciji kako u Romi tako i za reprezentaciju. Takođe treba očekivati da bi ovaj igrač mogao igrati i KLASIČNOG flastera na Miralemu Pjaniću, jer se njih dvojica itekako poznaju iz Rome.

Krilni napadači: Hazard, De Bryune

Hazard igra možda i najslabiju sezonu od dolaska u Chelseaja, a njegova fizička sprema gotovo sigurno je razlog za takvo nešto. Chelseaja na početku sezone ima samo četri boda, a sam Mourinho najviše je zbog toga okrivio Hazarda. Sa druge strane, ljetna atrakcija Kevin De Bruyne za rekordnih 80 miliona prešao je iz Wolfsburga u Manchester City i tako se ekspresno vratio u Premier ligu. Ovaj igrač već godinu dana najvažnija je karika reprezentacije, a sada kada je pojačao Manchester City sigurno je željan dokazivanja.

Napadač: Lukaku

Robusni napadač, Romeul Lukaku za Everton ove godine igra jako dobro i njegova forma je na zavidnom nivou. Igrač koji voli duel i skok igru, ali koji je na zemlji takođe veoma jak mogao bi napraviti puno problema našoj odbrani. 

Učitaj još novosti