02. 09. 2015 - 11:01
Busquets: Fudbal je bolji od seksa, sreća traje duže
907
Shares
Busquets: Fudbal je bolji od seksa, sreća traje duže

Fudbaler Barcelone iskren

Busquets: Fudbal je bolji od seksa, sreća traje duže

02. 09. 2015 - 11:01
0
Shares

Vezista Barcelone Sergio Busquets rekao je da više voli fudbal od seksa, jer sreća koju taj sport donosi traje duže.

"Fudbal je bolji od seksa. Sreća zbog fudbala traje barem tri ili četiri dana. Od seksa, sa druge strane, lijepo ti je tek koji minut", našalio se Busquets prilikom gostovanja u španskom TV šou programu "El Hormiguero".

Busquets je upozorio da život profesionalnog fudbalera nije lak, posebno nakon poraza, iako je Barcelone prošle sezone osvojila triplu krunu. 

"Poslije loše utakmice samo želiš da dođeš kući, zalupiš vrata i ne izlaziš tri ili četiri dana. Navijači nas ne vrijeđaju poslije poraza, ali podsjećaju da niste imali dobar dan", objasnio je Busquets. 

On se zatim osvrnuo na slučaj golmana Manchester United Davida De Gee, koji nije uspio da kompletira transfer u najvećeg rivala, madridski Real. 

"Djelovalo je da je dogovor postignut, ali igrači su ti koji pate zbog neizvjesne budućnost. Bio je spreman da Manchester zamijeni Madridom, ali u svakom slučaju biće sretan ako ostane u Unitedu", rekao je Busquets. 

Busquets je za prvi tim Barcelone debitovao 2008. godine i do sada je za tim sa Nou Campa odigrao 331 utakmicu i postigao 12 golova.

Osvojio je ukupno 20 trofeja, uključujući tri Lige prvaka i pet titula u Primeri, dok je sa Španijom bio prvak svijeta 2010. i Evrope 2012. godine. 

Za reprezentaciju Španije zabilježio je 77 nastupa i dva puta se upisao u strijelce.

Učitaj još novosti