02. 09. 2015 - 08:43
"Idemo na veresiju na Eurobasket, ali bit ćemo najprijatnije...
907
Shares

HARUN MAHMUTOVIĆ:

"Idemo na veresiju na Eurobasket, ali bit ćemo najprijatnije iznenađenje"

02. 09. 2015 - 08:43
0
Shares

Košarkaška reprezentacija BiH odlazi na Eurobasket koji se ove godine igra u Francuskoj. Prvu utakmicu naši reprezentativci igraju 5. septembra u 15 sati.

Košarkaši bi danas sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu trebali odletjeti na Eurobasket u Francuskoj. Povodom predstojećeg prvenstva gost Novog dana bio je Harun Mahmutović, generalni sekretar košarkaškog saveza BiH koji je govorio o šansama našeg tima na Evropskom prvenstvu.

Mahmutović ističe da je raspoloženje u bh. reprezentaciji odlično iako je naša reprezentacija imala dosta problema jer su svoje nastupe na EP-u otkazali Mirza Teletović, Nihad Đedović i Jusuf Nurkić.

"Nedostaju nam tri najbolja igrača, ali smo optimistični", kaže generalni sekretar KS BiH.

Na posljednjim Eurobasketima BiH je "zahvaljujući" koš razlici ispadala u prvom krugu. Naša reprezentacija je jedina, podsjeća Mahmutović, koja je imala pozitivan skor na EP-u, dakle više pobjeda nego poraza, a morala je ispasti već u prvom krugu.

"Vrijeme je da nas posluži sportska sreća", smatra gost Novog dana na N1 i dodaje da će BiH "bit iznenađenje ovog Eurobasketa i da će proći u 2. krug".

Istakao je da reprezetacija BiH ima ponajboljeg košarkaškog trenera u Evropi Duško Ivanović i da je to naša šansa za ostavrivanje zapaženijeg uspjeha.

Naši košarkaši su ponovo imali problema sa finansijama, a na Eurobasket su otišli zahvaljujući posuđenom novcu, tvrdi Mahmutović.

"Posudili smo novac da odemo na basket. Idemo na veresiju na EP".

Učitaj još novosti