02. 09. 2015 - 08:27
Wenger je zaista imao namjeru kupovati, ali...
907
Shares
Wenger je zaista imao namjeru kupovati, ali...

THIERRY HENRY OPRAVDAVA ZEMLJAKA

Wenger je zaista imao namjeru kupovati, ali...

02. 09. 2015 - 08:27
0
Shares

Arsenal je apsolutno podbacio ovog ljeta u prijelaznom roku. Navijači su više nego ikada razočarani transfer politikom Topnika

Premijerligaši su bili više nego aktivni, svi osim ovog londonskog tima.

Nevjerovatno zvuči da je Petr Cech došao samo na Emirates, kada se klub povezivao s mnogo fudbalera. Benzema, Cavani,Gotze, Draxler, Kolašinac, Rabiot, Bender, Busquets, Jackson Martinez...samo su neka od imena koja su navodno bila na Wengerovom radaru.

Francuz je znao doduše i ranije razočarati, ali ovo je previše.

Mnogi su smatrali da bi dolaskom vrhunskog napadača, poput Benzeme ili Cavanija, Topnici bili ozbiljan kandidat i za naslov prvaka. Ovako...

Legenda Arsenala, Thierry Henry, otkrio je da je njegov sunarodnjak Arsene Wenger zaista želju i namjeru da kupuje ovog ljeta.

"Nije da Arsene nije želio da ne dovede nikoga. Uporno je govorio da će iskoristiti svaku potencijalnu priliku koja se ukaže za pojačavanje ekipe. Ali, kako da dovedete Benzemu iz Reala kada on igra tamo u prvom timu ili Kavanija iz PSG-a kada je stalno u timu i pogađa, evo opet za vikend? Teško je. Wenger je želio dovesti pojačanja, ali eto, to se nije desilo", rekao je Henry.

Nevjerovatno zvuči da na Emiratesu nisu imali neki plan B, jer se i ranije dešavalo da ostanu kratkih rukava u posljednjim minutama transfer rokova.

Učitaj još novosti