01. 09. 2015 - 19:57
Van Gaal potrošio bogatstvo, Bilić doveo najviše igrača
907
Shares
Van Gaal potrošio bogatstvo, Bilić doveo najviše igrača

Završen prijelazni rok u Engleskoj

Van Gaal potrošio bogatstvo, Bilić doveo najviše igrača

Index.hr
01. 09. 2015 - 19:57
0
Shares

Jučer u ostatku Europe, večeras u 19 sati i u Engleskoj. Završio je ''bal milijardera'', odnosno ljetni prijelazni rok. Kako bi neki rekli, ''tko je jamio, jamio je'', a ko nije morat će se strpjeti do januara kad kreće zimsko ludilo.

Jučerašnji dan obilježila je drama oko propalih pregovora između Uniteda i Reala, oko prelaska Davida De Gee s Old Trafforda na Santiago Bernabeu. Navodno je samo jedna minuta pogrešnog ''tajminga'' zaustavila taj transfer, a danas se cijela nogometna Europa zabavlja čitajući kako dva nogometna velikana lopticu krivnje prebacuju jedan drugome.
 
West Hamu nužno treba napadač, a Bilić je za Jelavića iskrcao nešto više od četiri milijuna funti. Ali, transfer Jelavića bio je samo zagrijavanje za Bilića. Tokom današnjeg dana na Upton Park došli su na posudbu Alex Song i Victor Moses, no 24-godišnji igrač Chelsea usprkos tome potpisao je i novi višegodišnji ugovor s klubom s Stamford Bridgea.

Da je neumoran, Slaven Bilić je dokazao kad je nešto kasnije doveo i četvrtog igrača na Upton Park. Riječ je o Michailu Antoniju, krilnom igrača bivšeg dvostrukog prvaka Europe Nottingham Foresta, koji je stavio potpis na četverogodišnju vjernost ''Čekićarima'', koji su za njega platili 6,5 miliona funti.
 
Ipak, nakon neuspjelog transfera Davida De Gee, posao koji je obilježio današnji dan, a možda i cijeli ljetni prijelazni rok dolazak je 19-godišnjeg tinejdžera Anthonyja Martiala iz Monaca u United za nestvarnih 80 miliona eura. Riječ je o napadaču koji nesumnjivo ima potencijal, Ali iskeširati toliki novac za klinca koji u karijeri ima svega 50-ak ligaških nastupa na granici je iracionalnog. Cijela Europa pita se tko je Anthony Martial, uključujući i Waynea Rooneya, ali valjda Louis van Gaal zna što radi.

Također, Van Gaal je u posljednjim trenucima prijelaznog roka doveo i fantastičnog veznjaka Bayera iz Leverkusena Hakana Calhanoglua za 36 miliona eura. Ipak, još čekamo i službenu potvrdu ovog transfera, a treba naglasiti i da je Nizozemac želio Marca Reusa, ali 80 miliona eura odštete bio je prevelik zalogaj za rastrošnog Louisa.

Chelsea danas nije puno poslovao. Izdvajamo samo dovođenje Papyja Djilobodjia, dosadašnjeg igrača Nantesa. Aktualni prvak Engleske za 27-godišnjeg obrambenog igrača iz Senegala iskeširao je 2, 7 miliona funti, što je kad uzmemo cifre koje se danas vrte mizerna svota. 

''Presretan sam što sam došao u ovakav klub i trudit ću se da pomognem da osvajamo trofeje'', rekao je Senegalac nakon što je potpisao četverogodišnji ugovor s ''Bluesima''.
 
Najveći gubitnik ovoljetnog prijelaznog roka definitivno je Arsenal, koji je za cijelo ovo vrijeme uspio dovesti jedino Petra Čecha.
 
Arsene Wenger otišao je u Francusku kako bi zaključio transfere Cavanija i Rabiota iz PSG-a, piše Daily Mail, ali navijači Arsenala na društvenim mrežama sarkastično su tvrdili da od svega neće biti ništa. I kako vidimo, bili su u pravu.
 
Prvotni plan dovođenja Karima Benzeme iz Real Madrida je propao, pa je Wenger u zadnji čas pokušao dogovoriti dolazak urugvajskog napadača. Daily Mail još dodaje kako Wenger želi vidjeti u svojim redovima i Adriena Rabiota, mladog veznjaka PSG-a, a naglašavaju kako bi njegov transfer bilo puno lakše i brže dogovoriti nego transfer Cavanija.
 
Novinar BBC-a David Ornstein koji je dobro upućen u situaciju oko engleskih transfere rekao kako je nema velike šanse da će Arsenal ikoga dovesti danas:
 
"Malo je vjerovatno da će Arsenal trgovati danas. Imali su nekoliko opcija, ali nisu se pomakli s mrtve tačke kad su došli pregovori. Gotovo sigurno nikoga danas neće dovesti "

I tako bi. Više sreće gospodine Wenger na zimu.

Učitaj još novosti