30. 08. 2015 - 13:23
"S nestrpljenjem čekam da se počnem dokazivati"
907
Shares

Toni Šunjić za Goal:

"S nestrpljenjem čekam da se počnem dokazivati"

Goal
30. 08. 2015 - 13:23
0
Shares

Toni Šunjić prije nekoliko dana potpisao je za Stuttgart, a u narednom kolu Bundeslige, nakon povratka sa reprezentativnog druženja, debitovat će protiv berlinske Herthe, za koju je danas potpisao Vedad Ibišević, koji je Šunjića dočekao u gradu Mercedesa!

"Već sam odradio nekoliko treninga sa ekipom. Nisam bio u konkurenciji za meč protiv Eintrachta, ali u narednom kolu bih trebao biti dio tima", kaže u razgovoru za Goal Šunjić, za kojeg se navodno interesovao i Napoli, što je on demantovao.

"To su bila nagađanja. Stuttgart se pojavio prije sedam-osam dana i sve je bilo brzo završeno. Nazvao me čovjek, pitao da li bih prešao, oni došli pogledali moju utakmicu i evo me! Brzo i jednostavno", tvrdi naš internacionalac.

"Ovo je definitivno stepenica više u mojoj karijeri. Oduvijek mi je bio san da zaigram u ligi petice i mislim da sam napokon sazrio za taj pokušaj. Igram na poziciji gdje se iskustvo stiče samo kroz utakmice, a ja sam u svakom klubu bio uvijek standaradan i osjećam se spremnim da se nosim sa igračima iz Njemačke."

Šunjić dodaje kako se ne boji napadača u Bundesligi, s obzirom na to da je i u Rusiji imao priliku igrati protiv nekih izuzetno kvalitetnih igrača.

"Ne vjerujem da je razlika velika. Fizički brzo ulazim u ritam, tako da ne bih trebao imati problema sa adaptacijom ili stilom igre. S nestrpljenjem čekam da se počnem dokazivati", kaže Šunjić i dodaje:

"Uz moj transfer u Stuttgart, podjednako mi je drago i zbog toga što je moj prijatelj i drug iz djetinsjtva Marin Aničić dobio poziv u reprezentaciju. Marin je kao čovjek odličan, a sjajan je i nogometaš i napravio je pravi potez prelaskom iz Zrinjskog u Astanu, koja je hit Lige prvaka."

Novi igrač Stuttgarta u A selekciji debitovao je prije tri godine i to u susretu protiv Velsa. Od tada je odigrao 14 mečeva za BiH, a jedan od najboljih bio mu je na SP-u protiv Nigerije. BiH je, nažalost, izgubila sa 1:0, nakon sudijske krađe, a Šunjić je, uprkos tome, ostavio sjajan dojam.

"To je bila velika čast za mene. Žao mi je što smo poraženi, jer nismo to zaslužili, ali ta utakmica na neki način je pokazala moje kvalitete. To je, međutim prošlost. Ono što nas trenutno očekuje je Belgija, koja je jedna od najjačih evropskih ekipa, pogotovo na papiru. Spisak reprezentativaca im izgleda impresivno, a Benteke, Lukaku, Kompany su u formi. Međutim, imamo i mi svoje adute. Utakmica će sigurno biti teška, ali smo spremni da se borimo za pobjedu, jer znamo kako igrati protiv njih."

Učitaj još novosti