29. 08. 2015 - 10:42
FIFA u septembru raspravlja o slučaju Eve Carniero
907
Shares
FIFA u septembru raspravlja o slučaju Eve Carniero

Doktorica Chelseaja "protjerana"

FIFA u septembru raspravlja o slučaju Eve Carniero

29. 08. 2015 - 10:42
0
Shares

Svjetska fudbalska federacija raspravljaće u septembru o ponašanju menadžera Chelseaja Josea Mourinha prema doktorki ’Plavaca’ Evi Carneiro.

Carneirova i fizioterapeut John Firn ušli su na teren kako bi ukazali pomoć Edenu Hazardu meča sa Swanseajem, zbog čega je Belgijanac morao da napusti teren, iako nije bio ozbiljnije povrijeđen.

Chelsea je tada ostao sa desetoricom igrača na terenu, pošto je prethodno golman Tibo Courthois bio isključen, a Mourinho je svoj bijes iskalio na doktorki. Odmah nakon utakmice je rekao da je ljekarski tim reagovao impulsivno i naivno. 

Portugalski stručnjak je Carnierovoj i Firnu zabranio da sjede na klupi, također im je ukinuo pojedine povlastice, ali je najavio da ne znači da će ta odluka ostati na snazi do kraja sezone. 

Ljekarski komitet FIFA sastaće se 11. septembra i tada će raspravljati o slučaju doktorke Chelseaja. Očekuje se da će Komitet jasno istaći da podržava tim doktora koji djeluju u interesu svojih igrača. 

„Ovaj slučaj još jednom pokazuje koliko je teška pozicija timskih doktora. Želim da raspravim sa svojim kolegama i vidim da li nam treba posebna deklaracija kojom bismo sa ljekarske strane mogli da pomognemo doktorima timova“, rekao je predsjedavajući Komisije Mike D’Huh. 

Mourinho se nakon svojih komentara našao na udaru kritika, ali je odbio da odstupi od svog stava.

Učitaj još novosti