26. 08. 2015 - 10:31
Džanan Musa: Uvijek se trudim da pomjeram granice
907
Shares
Džanan Musa: Uvijek se trudim da pomjeram granice

Trenira sa seniorima Cedevite

Džanan Musa: Uvijek se trudim da pomjeram granice

26. 08. 2015 - 10:31
0
Shares

Džanan Musa, MVP Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina, nada se da će što prije moći da igra seniorsku košarku.

Musa je član Cedevite i kaže da će dati sve od sebe da uskoro zaigra na najvišem nivou.

“Treniram dva puta na dan i mislim da mogu ravnopravno da se borim sa starijim igračima. Naravno, oni imaju veliku prednost zato što su stariji i već su iskusni seniori, ali mislim da ću za nekoliko mjeseci hvatati seniorske minute iz dana u dan“, rekao je Musa.

"Uvijek se trudim da pomjeram granice. Neću da žurim jer ću ’izgorjeti’ ako žurim previše. Ja sam u juniorima Cedevite i hvataću minute, a kad me god trener Mršić priključi seniorima, ja ću biti veoma zahvalan i doslovno ću izgorjeti da mu dokažem da ja to mogu“, dodao je 16-odišnji Musa. 

I trener Mršić zadovoljan je stavom momka iz Bihaća. 

"Dečko je stvarno gladan uspjeha i željan rada. Sluša sve što se traži. Stvarno je jedan izuzetan talent u svim sferama. I košarkaškim i u ljudskim, dječačkim jer još uvijek je dete. Kad se na jednom mjestu poveže košarkaški talenat i psihofizički talenat, onda je stvarno milina raditi. U klubu od njega očekujemo dosta u budućem periodu. Međutim, on ima svoj razvoj koji je planiran. Nećemo ni sa čim, ali on će sigurno do prve ekipe doći vrlo skoro", rekao je Mršić.

Učitaj još novosti