25. 08. 2015 - 12:12
Još sedam dana: Koga dovode veliki klubovi i koje transfere da...
907
Shares
Još sedam dana: Koga dovode veliki klubovi i koje transfere da očekujemo

LUDILO TEK SLEDI

Još sedam dana: Koga dovode veliki klubovi i koje transfere da očekujemo

Mozzartsport.com
25. 08. 2015 - 12:12
0
Shares

Ulazimo u poslednju nedelju prelaznog roka u najjačim ligama Evrope i polako možemo da se priprememimo za neizvenost i dramu koju sa sobom nosi finiš fudbalske pijace. Situacija se već zakuvala i ima mnogo razloga da verujemo da je pred nama jedan od najzanimljivijih završetaka u istoriji prelaznih rokova.

Šta nas očekuje do kraja?

Klub koji će obeležiti finiš fudbalske pijace je bez dileme Mančester Junajted. Crveni đavoli su celo leto bili glavna priča u prelaznom roku i sigurno će ga tako i završiti. Centarfor, krilni napadač i štoper su ključne kupovine koje se mogu očekivati od Crvenih đavola do kraja prelezanog roka. “Devetka” je slobodna i čeka vlasnika, a Van Galov plan da to bude Miler je ostao neostvaren. Hari Kejn ili Edinson Kavani? Deluje kao moguć scenario. Očekuje se i dovođenje krilnog napadača koji će zameniti Di Mariju. Nije uspeo da dovede Pedra ili Bejla i prema najnovijim informacijama, Junajted se sada okrenuo Kevinu de Brujneu.  Pominje se i ime Felipea Andersona iz Lacija koji košta daleko manje od De Brujnea. I naravno - štoper! Da li će Van Gal konačno dovesti zvezdu u odbrani? Izvisio je za Ramosa i Otamendija, očekuje se neko veliko ime. Što se odlazaka tiče, tu su prvi na listi za prodaju: Džoni Evans, Adnan Januzaj i Viktor Valdes.

Gradski rival Siti je za razliku od Junajteda skoro završio posao. Njima je jedina meta do kraja kupovina Kevina de Brujnea. Građani već nedeljama prave opsadu ispred Volfzburga u nameri da se sokopaju Belgijanca, koji bi posle Sterlinga i Otamednija bio treće veliko pojačanje.

Aktivan će biti i Arsenal. Vengeru su potrebni napadač i jedan zadnji vezni. Benzema je odbio mogućnost da se preseli u London, sada bi Profesor mogao da se okrene Edinsonu Kavaniju. Neizvesno je i ko će biti pojačanje na poziciji zadnjeg veznog, ali se opet pominje ime stare želje Larsa Bendera iz Leverkuzena.

Liverpul je skoro završio posao, ali nije isključeno da dođe još jedno pojačanje u veznom redu kao zamenu za Lukasa Leivu koji je na pragu transfera u Bešiktaš. Posao je skoro završio i Čelsi i što se Murinja tiče jedino u obzir dolazi megakupovina Džona Stounsa iz Evertona.

Totenhem je daleko od završenog posla. Oni su vrše pritisak na VBA zbog Saida Berahina i to će verovatno biti jedna od priča koje će obeležiti poslednje dane prelaznog roka. Ali tu nije kraj pošto se očekuje i jedno veliko pojačanje u veznom redu poput Viktora Vanjame. Everton se bori da zadrži Stounsa i da dovede neko atraktivno pojačanje u ofanzivi. Pominju se Jarmolenko, Januzaj, IturbeSautempton se takođe bori da zadrži Vanjamu i Manea i da prelazni rok završi kupovinom holandskog štopera Van Dajka iz Seltika. Očekuje se da će veoma aktivan u finišu biti i Vest Hem koji želi Mozesa, Zazu, Januzaja, Lenona

U Italiji će takođe biti zanimljivo u finišu. Juventus je završio posao oko Huana Kvadrada, ali se očekuje još jedan ofanzivni i možda centralni vezni. Julijan Draksler je i dalje najveća želja, a za poziciju iza njega konkurišu mladi Lemina iz Marselja i Milanov kapiten Montolivo. Mnogo zanimljivije je šta će uraditi milanski velikani. Inter traži levog beka, krilnog napadača, zadenjeg veznog i vrlo verovatno jednog kalsičnog centarfora. U opticaju su Perišić, Lamela, Laveci, Sikeira, Borini, Gulam, Peroti… Neko od njih sigurno dolazi. Milan je dovođenjem Balotelija završio što se tiče napada, ali se čeka još jedno ozbiljno pojačanje bu veznom redu. Aksel Vicel je prva želja, sada je i Zenit pristao da spusti cenu, a kao alternativa ostaje Roberto Sorijano iz Sampdorije. Roma je dovela Dinja na levog beka, ali treba joj i desni bek. Bruno Peres iz Torina je glavna želja. Moguće je i dolazak još jednog štopera. Žuan Žezus iz Intera se najčešće pominje. Napoli čeka štopera i vezistu, a Lacio će sačekati epilog plej-ofa za Ligu šampiona i u zavisnosti od uspešnosti će se aktivirati na pijaci.

U Španiji treba obratiti pažnju na Real i Valensiju. Kraljevići se i dalje nadaju De Hei, a dobro bi im došao i još jedan napadač. Valensija traži zamenu za Otamendija, a Garaj deluje kao najozbiljniji kandidat. Izvestan je odlazak Fegulija, a njega bi trebalo da zameni Čerišev. Želje su još Laveci i Gaitan. Sevilja je mnogo kupovala ovog leta, a na kraju joj ostajo još samo da dovede centrafora. Posao oko Ljorentea je propao i sada su se okrenuli Negredu.

U Nemačkoj po običaju neće biti velikih transfera u finišu. Sve se vrti oko De Brujnea i Volfzburgove nade da će ga zadržati. Ako Belgijanac ostane, onda ne treba očekivati velika uzbuđenja. Ako ode, onda Volfzburg sigurno dovodi zamenu, a moguće mrešenje je Julijan Draksler. Bajer iz Leverkuzena je u paničnoj potrazi za štoperom.

I kod Francuza je praktično sve rešeno. Marselj će juriti pojačanja u finišu, Lion je završio posao, a PSŽ iščekuje potpis Fabija Koentraa čime bi stavio tačku na prelazni rok. Zanimljivo bi moglo da bude u Monaku. Pogotovo ako ne naprave čudo protiv Valensije u plej-ofu. Ako se ne kvalifikuju za Ligu šampiona, neće biti čudo ako iz kluba odu Abdenur, Mutinjo, Kurzava… 

Prelazni rok se u Nemačkoj završava 31. septembra u podne, u Italiji traje do 23.00 časovaa, u Španiji i Francuskoj do ponoći, a kraj transfer ludila u Engleskoj je zakazan za 1. septembar u 19.00 časova. 

Učitaj još novosti