20. 08. 2015 - 14:12
Pellegrini vlasnicima: "Želite titulu, ovo je moja posljednja...
907
Shares
Pellegrini vlasnicima:

VELIKO POJAČANJE

Pellegrini vlasnicima: "Želite titulu, ovo je moja posljednja želja i želim ga u ekipi"

20. 08. 2015 - 14:12
0
Shares

Manchester City fantastično je otvorio sezonu i pokazao da je prvi i glavni favorit za titulu, međutim Manuel Pellegrini se neće zasustaviti na sadašnjoj ekipi i želi još pojačanja.

Bombastična vijest o budućnosti Kevina De Bruynea stigla je kasno sinoć od strane lokalnih novina Wolfsburga - Wolfsburger Allgemeiner Zeitung.

Izvor tvrdi da je Belgijanac konačno odlučio, a da se njegova odluka ogledava u prelasku u Englesku.

City se do sada i spominjao kao najizglednija nova destinacija belgijskog veznjaka, koji je prošle sezone odigrao 51 utakmicu za 'Vukove' i postigao je 16 pogodaka. 

Prema tome, De Bruyne bi zarađivao nevjerovatnih 16 miliona godišnje, a City bi na račun bivšeg kluba Misimovića i Džeke morao uplatiti rekordnih 80 miliona.

Iako je Wolfsburg odlučio povećati godišnja primanja najboljem svom fudbaleru, sam Belgijanac odlučio je kako to nije dovoljno i kako igranje u Bundesligi ne predstavlja izazov kao igranje na Otoku, a on će svoju drugu šansu za igranje u Premiershipu probati iskoristiti na pravi način.

Nakon što nije uspio u Chelseaju iz kojeg je vrlo brzo poslan na posudbu u Genk i Werder, belgijski talent bi se trebao priključiti Raheemu Sterlingu, Davidu Silvi i Sergiju Agueru.

De Bruyne je čelnicima Wolfsburga priznao kako želi otići i 'Vukovima' ne prreostaje ništa drugo nego ispuniti želju igraču. 

Učitaj još novosti