17. 08. 2015 - 16:37
Oglasila se supruga Mirze Teletovića: Ovo su pravi razlozi...
907
Shares
Oglasila se supruga Mirze Teletovića: Ovo su pravi razlozi zbog kojih kapitena nećemo gledati na Eurobasketu

BESPOTREBNE OPTUŽBE

Oglasila se supruga Mirze Teletovića: Ovo su pravi razlozi zbog kojih kapitena nećemo gledati na Eurobasketu

17. 08. 2015 - 16:37
0
Shares

Kadetska košarkaška selekcija BiH sve je oduševila zlatnom medaljom s Evropskog prvenstva.

Odmah nakon ovog velikog uspjeha, javili su se dušebrižnici, optužujući pojedine seniorske reprezentativce, uključujući i Mirzu Teletovića.

Svi znamo kroz kakav pakao je naš kapiten prošao ovog ljeta, ali i njegova porodica.

Bio je to znak da se oglasi i njegove supruga Maja, čiji status s Fabebooka prenosimo u cijelosti.

Poštovanje svima onima koji će pročitati ovaj tekst, i pozivam vas da ga pročitate do kraja. Ovaj tekst sam postavila na Facebook s namjerom da ljudi, koji pored svega pozitivnog i negativnog, što se dešavalo, ipak imaju potrebu da loše komentiraju.

Ja, osoba koja je uz svoga supruga bila uvijek, imam puno pravo da kažem istinu, jer sam ja sa Mirzom sve iskusila iz prve ruke. Ovo nije samo podrška mome suprugu, već svim sportašima i ličnostima, koji su ili krivo shvaćeni, ili loše promovirani ili bezrazlozno osuđeni.

Ispričat ću vam kratku priču, ne da bih branila nekoga, već da potaknem pojedince na pozitivno razmišljanje.

Mirza je igrao za reprezentaciju od svoje 17te godine, a propustio je dva okupljanja radi ozbiljnih povreda. Svi mislite da znate kako funkcionira Košarkaski savez i koliko se tko trudio ili donirao novac, ali nitko ne zna sve. Imajte na umu da svi faktori utiču na rezultat i loši i pozitivni. Mirzini odlasci u reprezentaciju uvijek, ali baš uvijek su bili da se podrži sport u BiH i kako bi dokazao fanovima da je tu za njih. Razlozi kad nije tu, nisu njegov vlastiti odabir, već sticaj okolnosti i tako MORA BITI.

Prvo, moram navesti nekoliko primjera gdje nitko, osim mene ne zna koliko se Mirza žrtvovao za te iste fanove. 2008. godine, kada se rodio nas prvi sin, Mirza je peti dan iza poroda otišao u reprezentaciju i nismo ga vidjeli mjesec. Sa nama je proveo tek nekoliko dana to ljeto. To je samo jedan primjer.

Svako ljeto kada se odazvao pozivu, on je odlazio, a djeca i ja bismo davali podršku i nastojali biti uz njega dok je ON BIO UZ SVOJE NAVIJAČE I LJUBITELJE KOŠARKE. Hoćete da nabrojim koliko dana provedemo zajedno dok traje sezona, pa iščekujemo ljeto da budemo zajedno, ali ne! On bi se opet odazvao reprezentaciji, jer to smo uvijek željeli. Hoćete da nabrojim propuštene odmore, propuštena rođendanska slavlja naše djece?! Ipak, nikada nismo zamjerali košarci, a ni navijačima, pa vas molim - nemojte ni vi njemu zamjerati, ni drugim sportašima, koji imaju opravdane razloge, a opet su u vašim očima ispali nekorektni.

I da se osvrnem na okupljanje ove godine. Mirza je imao ogromnu želju da prisustvuje, ali s obzirom na to šta se sve desilo sa njegovim zdravljem, našao se u poziciji gdje je morao reći: "Žao mi je, al' ne mogu".

Njega Phoenix Sunsi gledaju kao investiciju i naravno da žele najbolje za njega i za klub. Da bi igrao za reprezentaciju osiguranje se mora platiti, a te novce nemaju ni Mirza ni Savez. Uz sve to, klub želi da se Mirza pojavi u Phoenixu početkom septembra, kako bi bio pod nazorom njihovih trenera i najboljih doktora.

Morate znati da se Mirza dobro osjeća, ali on se još oporavlja. Nitko više od mene i njega, te naše djece i naših obitelji, ne bi više volio da se nije desila plućna embolija. I težina mojih suza je bila neopisiva, a krivila sam košarku. Međutim, hvala Bogu prošlo je i to, i Mirza i dalje može i želi igrati, kako za klub tako i za reprezentaciju, ali jednostavno ne može.

POZIVAM SVE DA PODRŽE NAŠE MOMKE U REPREZENTACIJI - Mirza jeste lider, ali ekipa dolazi do rezultata. Ne odustajte od pozitivne energije.
Mirza i njegova porodica vas i dalje vole, vas sve koji volite sport i košarku.

Učitaj još novosti