16. 08. 2015 - 10:54
Mediji u Španiji: Snažni i talentovani košarkaši BiH nas porazili
907
Shares
Mediji u Španiji: Snažni i talentovani košarkaši BiH nas porazili

Zmajevi raspametili Evropu

Mediji u Španiji: Snažni i talentovani košarkaši BiH nas porazili

16. 08. 2015 - 10:54
0
Shares

Košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine su za jednu velesilu kao što je Španija ovog ljeta postale prava noćna mora. Nakon što su ih naši juniori savladali u četvrtfinalu Europskog prvenstva u grčkom Volosu, sinoć su to uradili i naši kadeti i plasirali se u finale prvenstva u Kaunasu.

Ovu špansku reprezentaciju su naši momci porazili i u finalu EYOF - a koji se igrao u Tbilisiju. Tako su naši momci još jednom pokazali da se može uspjeti bez značajne podrške države i nebrige za sport uopće. Mediji u Španiji donose vijest da su njihovi momci poraženi od snažnih i talentovanih košarkaša Bosne i Hercegovine.

"Imali smo pobjedu u rukama u regularnom toku meču, ali smo je ispustili. Od početka meča BiH je pokazala da ima napadački orijentisane i talentovane košarkaše. Musa, Sikiraš i Čampara je opasni trio u BiH i odigrali su ključnu ulogu u kritičnim momentima ove utakmice. Vrijeme je da ponovo stanemo na noge i da se borimo za broznanu medalju protiv Turske", piše čuvena Marca.

"Poraženi smo u polufinalu Eurobasketa. Nismo uspjeli na samom kraju da stignemo prednost BiH. Praktično smo ispustili pobjedu u utakmici polufinala. Igrat ćemo za treće mjesto", komentar je Mundo Deportiva.

"Izgubili smo od BiH u teškom i vrlo neizvjesnom meču sa dva produžetka. Bili smo na korak do finala, ali smo na kraju poraženi sa 86:78 od talentovanih i fizički snažnih košarkaša BiH nakon dva produžetka, ali i loše sreće. Oba tima su silno željela u finale, ali je balkanski tim na kraju izašao kao pobjednik", navodi španski As.

Učitaj još novosti