15. 08. 2015 - 15:54
"Malo mačku i teleća glava": Zašto je lagao Mahmutović?
907
Shares

Nevjerovatno

"Malo mačku i teleća glava": Zašto je lagao Mahmutović?

15. 08. 2015 - 15:54
0
Shares

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine početkom augusta donijelo je odluku da se Košarkaškom savezu BiH odobre sredstva u izbosu od 100.000 KM za takmičenja i aktivnosti. 

Nakon provedbenih procedura, ta sredstva su u srijedu,12. augusta, putem Trezora BiH uplaćena na račun Košarkaškog saveza BIH, saopćeno je danas iz Kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. 

Sredstva po toj odluci su uplaćena i Olimpijskom komitetu BiH 100.000 KM, Specijalnoj olimpijadi BiH 25.000 KM, Klubu za sport i rekreaciju "Stens" 40.000 KM i Međunarodnom rukometnom turniru šampiona Doboj 40.000 KM. 

Vijeće ministara BiH je objavilo današnje saopćenje zbog netačnih navoda i izjava o uplati sredstava Košarkaškom savezu BiH. 

Da je novac već u srijedu legao na račune sportskih subjekata potvrdili su nam Izet Rađo, član predsjedništva Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, Zilhad Forić, predsjednik Kluba za sport i rekreaciju STENS, Kada Delić, izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH, ali i Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH.

- Tačno je da je novac od Ministarstva civilnih poslova BiH legao na račun, ali znate li vi koliki su troškovi ovih reprezentacija odnosno jedne mlade reprezentacije. Srbija i Hrvatska imaju po pet miliona KM a od nas se očekuje od 100.000 KM da mi u Savezu budemo pametni pa da ih raporedimo da izgledaju kao tri miliona, kazao je Mahmutović, dodajući da će kotizacija biti plaćena zahvaljujući firmi FIS Vitez.

Zilhad Forić, predsjednik Kluba za sport i rekreaciju STENS, također nam je potvrdio da je i njegovom Klubu novac uplaćen. 

- A znate li poslovicu: “Malo mačku i teleća glava". E, izgleda da je tako kod nekih osoba, kratko je komentirao Forić. 

Izet Rađo je, također, potvrdio da je i OK BiH novac legao na račun.

 - Na čelo Ministarstva civilnih poslova BiH je došao napokon čovjek koji je spreman raditi na rješavanju problema  u sportu, i koji je pokrenuo stvari s mrtve tačke. U kratkom periodu on je uspio obezbjediti ovaj novac. Javnost treba znati da nije ministar taj koji donosi odluku o budžetu. Zna se ko donosi budžet i ko ga potvrđuje, kazao je Rađo.

Učitaj još novosti