04. 08. 2015 - 21:02
Dinamo 'preživio' dramu u Norveškoj i izborio 3. pretkolo Lige...
907
Shares
Dinamo 'preživio' dramu u Norveškoj i izborio 3. pretkolo Lige prvaka

Tri penala, šest golova

Dinamo 'preživio' dramu u Norveškoj i izborio 3. pretkolo Lige prvaka

04. 08. 2015 - 21:02
0
Shares

Nogometaši Dinama danas su u Norveškoj remizirali (3:3) s Moldeom, tako s ukupnih 4:4, ali i većim brojem postignutih pogodaka u gostima nastavili svoju europsku avanturu u elitnom klupskom takmičenju.

Tako je Dinamo prošao dalje zbog više golova u gostima i osigurao sebi još osam europskih utakmica ove sezone.

Prvi penal za domaćina dosuđen je već u osmoj minuti, ali prvi izvođeč večeri Kamara prebacio je gol. Tada je krenuo uragan Dinama koji je u idućih 15 minuta, činilo se, riješio sve dileme oko prolaska.

Prvo je Pjaca iskoristio poklon domaće obrane i pogodio za vodstvo hrvatskog prvaka, a samo tri minute kasnije kapetan Arijan Ademi pogađa nakon 'flipera' pred vratarom Horvathom. 

Unutar samo šest minuta pogađa i Marko Rog, Dinamo je nakon 22. minute imao Norvežane na pladnju.

Ali, domaćin se nije predavao i prvi gol u svom velikom povratku zabio je preko Hussaina u 43. minuti. U nadoknadi prvog dijela novi penal za Molde.

Eduado je skrivio penal, ali zatim i odbranio pokušaj Singha. Drugi promašeni udarac s bijele točke i vodstvo 3:1 Dinama na odmoru.

U nastavku je Molde jurnuo svim silama i novo smanjenje rezultata došlo je već u 51. minuti. Ponovno je Eduardo skrivio penal i Elyounoussi je uspio pogoditi penal. 

U 72. minuti jedan od najbolji domaćina Forren dobija drugi žuti karton, ali Molde nastavlja jurišati s igračem manje i već četiri minute kasnije pogađa za 3:3. 


Krenula je obostrana jurnjava u kojoj je Dinamo propustio niz prilika iz kontranapada, ali i sačuvao svoju mrežu i nakon velikog trilera izborio plasman u četvrto pretkolo Lige prvaka.
 
(Tportal)  
Učitaj još novosti