04. 08. 2015 - 13:31
Shields: "Palharesa želim gristi, kopati mu oči i udariti ga...
907
Shares
Shields:

Nakon nesportskog ponašanja Palharesa

Shields: "Palharesa želim gristi, kopati mu oči i udariti ga nogom u ja*a!"

04. 08. 2015 - 13:31
0
Shares

Nakon što je Jake Shields u subotu uvečer izgubio titulu WSOF-a, a mnogi tu borbu proglasili kontraverznom zbog postupaka Rousimar Palharesa koji je tokom borbe koristio "prljave udarce", Shields je dao svoju izjavu na cijeli događaj.

"Nisam siguran koliko se vidjelo na televiziji, ali tip mi je ukopavao palčeve u oči, to je bilo 100% namjerno. Konstantno sam govorio Mazzagattiju što se događa, ali on me u potpunosti ignorirao i pustio Palharesa da vara", započeo je Jake Shields.

Naime, brazilac mu je tokom borbe gurao prste u oči. Jake se žalio sucu Mazzagattiju ali žalbe nisu urodile plodom. Nakon što ga je skoro oslijepio Palhares je u trećoj rundi završio Shieldsa "kimurom" koju je i nakon što je sudija prekinuo pokušao dovršiti i slomiti ruku Shieldsu. 

Palhares je već jednom trpio suspenziju zbog ovakvog nesportskog ponašanja, a sada mnogi borci apeluju da se ovaj borac doživotno suspenduje. Frustrirani Shields je nakon zadnjeg zvona udario Pelharesa ali ne želi stati na tome. 

"Iskreno, želim se s njime potući na ulici. Želim mu kopati oči, gristi ga i udariti nogom u jaja. Stvarno se želim potući s njim. Ako ga vidim, napast ću ga. Stvarno ne volim tog tipa. Postoje pravila, a on ih se nije pridržavao. Borit ću se s njim ponovo i u oktogonu, ali ako sudac opet bude loš, spustiti ću se na njegov nivo."

Učitaj još novosti