01. 08. 2015 - 14:47
Mensur Mujdža se oglasio i sve iznenadio: Ovo je konačna odluka
907
Shares
Mensur Mujdža se oglasio i sve iznenadio: Ovo je konačna odluka

OSTAJE U CVAJTI

Mensur Mujdža se oglasio i sve iznenadio: Ovo je konačna odluka

01. 08. 2015 - 14:47
0
Shares

Bh. reprezentativac Mensur Mujdža od ove sezone igrat će u u njemačkoj Cvajti. To je postalo jasno nakon što se odlučio za ostanak u timu Freiburga, iako ponuda nije nedostajalo.

Mujdža je ranije nagoviještavao mogući odlazak iz redova ovog tima, jer je bio u drugom planu veći dio prošle sezone. Ipak, došlo je do preokreta, te će s Freiburgom pokušati da se "ekspresno" vrati u Bundesligu.

Najviše zanimanja za njegove usluge pokazivali su novi Bundesligaš Darmstadt i Munchen 1860. 

"Ostajem sam u Freiburgu i to je definitivno. Naravno da sam bio nezadovoljan minutažom prošle sezone. Početkom priprema za narednu sezonu sam razgovarao s trenerom i sportskim direktorom kluba, te smo našli zajedničko riješenje. Smatram da je ostajanje u Freiburgu bolja opcija od drugih koje su bile u opticaju", kazao je bh. reprezentativac za njemačke medije i dodao:

"Niko ne može garantovati mjesto u početnoj postavi, za to se sami morate izboriti."

Uz to, postoji realna mogućnost da Mujdža bude novi kapiten Freiburga u Cvajti.

Njegov tim uspješno je počeo takmičenje, jer je u prvom kolu nadigrao Nurnberg sa čak 6:3.

"Mnogo mi znači što sam bio kapiten tima, stvarno mi je drago. Pobjeda protiv Nurnberga nam ulijeva povjerenje. Spremni smo nastaviti s dobrim partijama i u narednim mečevima. Ipak, prerano je suditi na osnovu jedne utakmice, ali straha nema", poručio je Mujdža.

 

Učitaj još novosti