29. 07. 2015 - 16:34
Barca u velikim problemima: Luis Enrique ovo sigurno nije očekivao
907
Shares
Barca u velikim problemima: Luis Enrique ovo sigurno nije očekivao

BEKOVI STVARAJU NELAGODU

Barca u velikim problemima: Luis Enrique ovo sigurno nije očekivao

Germanijak.hr
29. 07. 2015 - 16:34
0
Shares

Na jučerašnjoj utakmici protiv Chelseaja, Luis Enrique je ostao bez Douglasa. Brazilac je zaradio ozljedu zbog koje će izbivati dva mjeseca s terena i gotovo sigurno ispada iz svih planova španjolskog stručnjaka na klupi Barcelone.

Blaugrana na desnoj strani ima još veterana Danija Alvesa koji će odraditi maksimalno dvije sezone na Nou Campu, a Katalonci tek od siječnja mogu računati na Aleixa Vidala. Upravo je 25-godišnji Španjolac jedina trajna opcija na poziciji desnog beka i sigurno je kako će Bartomeu morati tražiti nova rješenja na toj strani. Druga momčad Barcelone ne nudi adekvatno ime i sigurno je kako će do idućeg ljeta stići novo ime.

Ništa bolje nije ni s lijevom stranom. Adriano će gotovo sigurno napustiti Nou Camp ovog ljeta, što znači kako Enrique ostaje na Jordiju Albi i Jeremyju Mathieu.

Francuski je branič već igrao tu poziciju u Valenciji, ali je zbog nje imao velikih problema s ozljedama. Mathieu nije u 'cvijetu mladosti', na leđima ima 31 godinu i jasno je kako čovjeku visokom 1,92 cm sprintevi postaju sve sporiji. Upravo se za poziciju lijevog beka posljednjih godina spominjao mladi Alex Grimaldo, ali je teško za vjerovati kako će ga Enrique u ovim trenucima ubaciti u momčad jer ga nije zvao ni na američku turneju. Opet, 19-godišnjak je na meti Benfice i ne isključuje se kako će Portugalci ovog ljeta osigurati njegove usluge.

Dakako, ekipa katalonskog Mundo Deportiva izdvojila je nekoliko imena, a jedno od njih bi moglo ubrzo pojačati lijevu, deficitarnu stranu Barcelone. Kao prvo ime navode ono Ricarda Rodrigueza, 22-godišnjeg braniča Wolfsburga za kojim trči i Florentino Perez. Nije nemoguće kako ćemo gledati još jedan juriš Katalonaca i Madriđana, jednako kao što je to bio slučaj s Danilom.

Kao drugo ime navodi se Portov Brazilac Alex Sandro. Njemu su pak 24 godine i sigurno je kako bi bivši igrač Santosa predstavljao veliko pojačanje u kombinaciji s Jordijem Albom. Otkupna klauzula mu iznosi 50 milijuna eura, a Katalonci smatraju kako bi se on mogao dovesti za 20-ak milijuna.

Treći čovjek na ovom popisu je Milanov Mattia De Sciglio, 22-godišnji Talijan koji je po vokaciji desni bek. No, bez problema može odraditi i lijevu stranu, a upravo bi se zbog spomenute polivalentnosti mogao pokazati kao najbolji izbor. Ipak, Barcelona muku muči s obje bočne strane obrambenog bloka...

 

Učitaj još novosti