27. 07. 2015 - 12:47
Heroji jučerašnje pobjede nad Grcima: Nikada se ne predajemo
907
Shares
Heroji jučerašnje pobjede nad Grcima: Nikada se ne predajemo

Velika pobjeda bh. juniora

Heroji jučerašnje pobjede nad Grcima: Nikada se ne predajemo

27. 07. 2015 - 12:47
0
Shares

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine je sinoć uspjela poraziti Grčku rezultatom 60:59 i na taj način smo prenijeli pobjedu protiv domaćina u naredni krug. Bila je ovo vrlo napeta utakmica i jedna od najuzbudljivijih na prvenstvu.

Grci su uspjeli da naprave dvocifrenu prednost na početku drugog poluvremena, ali su se naši momci velikom borbom uspjeli vratiti i osigurati trijumf. Đorđe Aleksić je na ovom meču ubacio 9 poena, imao po 3 skoka i 3 asistencije.

"Sinoć smo ostvarili zaista bitnu pobjedu. Grčka je vrlo jak tim sa nekoliko odličnih igrača, ali smo odigrali odbranu kada je bilo najpotrebnije i došli do trijumfa. Dodatno opterećenje i pritisak nam je stvorila činjenica da smo u ovaj meč ušli sa dva poraza.Dali smo sve od sebe i ostavili srce na terenu. Utakmica je bila jako napeta i puna preokreta do samog kraja. Prenosimo bodove u naredni krug i sigurno je da ćemo pokušati doći do plasmana u četvrtfinale. Idemo korak po korak, a naš prvi je meč sa Turskom koji se igra sutra", rekao je playmaker naše reprezentacije Đorđe Aleksić.

Edin Atić je u pobjedi naše juniorske reprezentacije nad Grčkom ubacio 10 poena, imao 8 skokova i 3 asistencije. Pogodio je jednu vrlo bitnu tricu sa istekom napada sa kojom smo prešli u vodstvo koje nismo ispuštali do samog kraja meča.

Atić je osmi strijelac Eurobasketa sa 14.0 poena u prosjeku i drugi na listi igrača koji su pogodili najviše šuteva za dva poena. Drugi je kradljivac lopti i jedanaesti asistent. U prosjeku ima 3.7 asistencija i 3.0 ukradenih lopti po svakom meču.

"Sinoćnji meč je bio jako težak, ali se niti jednog trenutka nismo predali. Bilo je jako teško, a ovo su sve vrhunske reprezentacije. Prošli smo u drugi krug i na tome čestitam mojim saigračima, selektoru i stručnom štabu. Očekuju nas tri vrlo teška duela u narednim danima, ali ovo je A divizija i najbolji igrači su tu", rekao je naš Edin Atić.

Amar Gegić je sinoć bio ključni igrač naše pobjede nad Grčkom. Gegić je odigrao sjajno u trenucima kada nismo mogli poentirati, a Grčka otišla na dvocifrenu prednost. Povezao je nekoliko odličnih napada, imao lijepih ulaza i na kraju skupio 15 poena, te odigrao vrlo dobro u odbrani.

"Želim da čestitam saigračima na pobjedi nakon ovog meča. Bilo je iznimno teško, ali smo se uspjeli vratiti nakon dva poraza. Od prvog dana smo imali cilj, a to je prolazak grupe. Ostvarili smo ga i sada idemo korak po korak.Sve je moguće na ovom prvenstvu. Sinoćnji meč je pokazatelj da se nikada nećemo predati i da možemo igrati sa svima. U svakom narednom meču kojeg igramo ćemo ići na pobjedu i boriti se do samog kraja", rekao je naš reprezentativac Amar Gegić.

Jedan od igrača koji je najviše pokazao u dresu naše reprezentacije u dosadašnjem dijelu takmičenja je Enis Memić. Memić je trenutno 13. strijelac Europskog prvenstva sa 12.0 poena u prosjeku i 4.0 skokova.

"Ova pobjeda nam je dobro došla za samopouzdanje nakon meča sa Hrvatskom gdje smo propustili da napravimo još jedan trijumf. Ovaj meč je pokazao da naša reprezentacija u ovom trenutku može igrati protiv svakog protivnika. Sljedeća na redu je Turska protiv koje smo već dva puta igrali u pripremnom periodu. Dobro se poznajemo i sigurno je da nas čeka još jedan težak meč. Naš cilj je plasman u četvrtfinale i uradit ćemo sve da ga i ostvarimo", rekao je Enis Memić nakon meča sa Grčkom.

 

Učitaj još novosti