24. 07. 2015 - 21:28
Zašto se Ronaldo penje na prste u posljednje vrijeme? Odgovor...
907
Shares
Zašto se Ronaldo penje na prste u posljednje vrijeme? Odgovor će vas zaprepastiti

ILUZIJA

Zašto se Ronaldo penje na prste u posljednje vrijeme? Odgovor će vas zaprepastiti

24. 07. 2015 - 21:28
0
Shares

Već neko vrijeme, prilikom zajedničkog fotografisanja pred utakmicu, Cristiano Ronaldo oslanja se na druge i izdiže na prste. 

Da bi bio najviši? Hmmm...

Tako se, možda, može razumeti tendencija jednog od najboljih fudbalera svijeta svih vremena da se, ima tome već skoro dvime godine, konstantno podiže na prste tokom fotkanja Realovog sastava prije početka utakmice.

Ronaldo iz sebi znanih razloga insistira na tome da stane na kraj gornje vrste, po pravilu iza najsitnijeg u timu, Luke Modrića, potom da se lijevom rukom osloni na leđa hrvatskog veziste i dodatno ga povije naprijed, a onda, desnom rukom oslonjen na rame uglavnom Karima Benzeme, izdigne se na prste kako bi – očigledno – izgledao najviše od svih igrača u timu.

I, pretpostavljamo, iskazao veći dio svog mišićavog torza. 

Kakav se efekat postiže?

Pa, zaista, kada bez pretjerane pažnje posmatrate sliku, 30-godišnji Portugalac djeluje najviše u timu, naročito kad u sastavu nije Rafael Varane. Ovako, kada se podigne na prste, Ronaldo uspije svojih 185 centimetara visine da pretvori u 191, koliko ima najviši u Realu, Francuz Varan.

Pepe je drugi sa 187 centimetara, koliko ima i Karim Benzema, ali vi ne biste nikako mogli da steknete taj utisak, sve dok pogled ne spustite dole i shvatite da CR7 vara!

Inače, to nije radio u Manchester Unitedu i prve dvije ili tri sezone u Realu, ali onda...

Učitaj još novosti