23. 07. 2015 - 12:52
Teletović: Zdravlje je primarno, ali ako Bog da vraćam se u repku!
907
Shares
Teletović: Zdravlje je primarno, ali ako Bog da vraćam se u repku!

"VELIKI SAM PATRIOTA"

Teletović: Zdravlje je primarno, ali ako Bog da vraćam se u repku!

23. 07. 2015 - 12:52
0
Shares

Sve ljubitelje košarke u BiH je zatekla infromacija da Mirza Teletović neće igrati na Eurobasketu u Francuskoj. Kada se zna da selektor Ivanović neće moći računati ni na Jusufa Nurkića, jasno je da ne treba očekivati velike stvari.

Kapiten Zmajeva nedavno je potpisao jednogodišnji ugovor s Phoenix Sunsima, kojima će se priključiti 20. avgusta.

"Imao sam ponudu i od dosadašnjeg kluba, Brooklyn Netsa, ali i Sacramenta. Ipak, nisam želio potpisivati ugovor na dvije godine. Imam osjećaj da će naredne godine uvjeti za ugovor biti puno bolji jer želim pokazati da više nemam problema sa zdravljem i da sam dobro", rekao je Teletović na današnjoj konferenciji za novinare.

Otkrio je i zašto je izbor baš bio Phoenix.

"Oduvijek sam ih pratio, imali su ranije četvorku sličnih karakteristika kao i ja, te sam im zbog toga odgovarao. Ovdje se igra agresivnije i brže što mi i odgovara. Znaju da sam iskusan NBA igrač, imaju velike ambicije i plan kako da se uklopim", kazao je Mirza. 

Otkrio je i da je imao veliku želju da nastupi na Eurobasketu, ali...

"Iako sam imao veliku želju i radio na tome da dođemo do Eurobasketa, ali su iz Sunsa tražili da ne igram. I kada sam bio u Brooklyn Netsima, prije povrede, rekli su mi da imam male šanse da zaigram za reprezentaciju. Povreda je doprinijela tome i žele da budem pod kontrolom kako bi ova godina prošla dobro i uspješno. Ali iduće godine, ako Bog da, vraćam se u reprezentaciju 99 posto", rekao je Teletović, te dodao:

"Ja volim ovu zemlju, veliki sam patriota. Pozivam sve mlade igrače da igraju za reprezentaciju jer to dođe kao veliki trening prije odlaska u klubove."

Učitaj još novosti