11. 07. 2015 - 16:43
Veliki uspjeh: Zlato za bh. djevojke
907
Shares
Veliki uspjeh: Zlato za bh. djevojke

EVRIOPSKO PRVENSTVO B DIVIZIJE

Veliki uspjeh: Zlato za bh. djevojke

11. 07. 2015 - 16:43
0
Shares

Ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine do 20 godina je pobjedom nad Velikom Britanijom rezultatom 87:52 osigurala prvo mjesto i zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu B divizije koje se posljednjih dana održavalo u Podgorici!

"Zmajice" su ostvarile i osmu pobjedu u Podgorici, a ponovo je dominirala sjajna Marica Gajić sa 25 poena i 17 skokova, šest ukradenih lopti i dvije asistencije. Nikolina Babić dodala je 13 poena, uz šest asistencija i četiri ukradene lopte, dok je Lejla Omerbašić postigla 11 pogodaka.

Pred košarkašicama BiH prije Britanki, redom su padale Grkinje (79:71), Crnogorke (96:63), Šveđanke (77:46), Bugarke (83:64), Litvanke (73:68), Izraelke (76:61) i Rumunke (86:47).

Ovo su zlatne djevojke iz BiH: Alma Jusupović, Anđela Delić, Nikolina Babić, Nikolina Delić, Marica Gajić, Anela Alagić, Anida Ćorović, Nedžla Kovačević, Lejla Omerbašić, Melisa Brčaninović, Jovana Marković, Nikolina Džebo.

S klupe ih je predvodila selektorka Mara Lakić uz asistenciju Mirze Oštrakovića i Merhunise Omerovića.

Marica Gajić je bila apsolutno prvo ime BiH na šampionatu EP.

"Jednostavno ne mogu pronaći prave riječi u ovom trenutku. Ovaj osjećaj se ne može opisati. Presrećna sam zbog plasmana u A diviziju i osiguranog prvog mjesta na Evropskom prvenstvu. Prije početka prvenstva smo imale za cilj da uđemo u A diviziju, a onda smo podigli ljestvicu i cilj je bio prvo mjesto, što smo danas i uspjele! Od danas imamo jedan novi, a to je da završimo prvenstvo bez poraza", rekla je Gajićeva, a prenio zvanični sajt Košarkaškog saveza BiH.

Prema njenim riječima, i protiv Austrije u nedjelju će BiH dati sve od sebe.

"Jako smo umorne, ali sutra protiv Austrije ćemo dati sve od sebe da pobjedom završimo prvenstvo i ostanemo neporaženi tokom cijelog turnira. Mnogi su nas potcijenili i mislim da smo svim ljudima pokazali ko smo i šta smo. Bilo je i onih koji su nas opstruisali svojim neznanjem, ali na kraju smo svima pokazali šta znači Bosna i Hercegovina. Nastavljamo profesionalno i koncentrisano do samog kraja! Želim ovom prilikom da se zahvalim svim našim prijateljima, navijačima na velikoj podršci tokom prvenstva kao i tokom priprema", naglasila je ona.

Učitaj još novosti