08. 07. 2015 - 11:06
Njemu je suđeno da zaigra za Barcu: ”Dodavač lopti” koji je...
907
Shares
Njemu je suđeno da zaigra za Barcu: ”Dodavač lopti” koji je uživo prije 13 godina gledao kako Enrique ruši Galatu

ARDA TURAN

Njemu je suđeno da zaigra za Barcu: ”Dodavač lopti” koji je uživo prije 13 godina gledao kako Enrique ruši Galatu

Barcabih.com
08. 07. 2015 - 11:06
0
Shares

Novi igrač Barcelone, Arda Turan, za turske navijače predstavlja referentnu točku i upravo je on jedan od ključnih igrača u nacionalnom timu svoje zemlje već nekoliko godina. U domovini ga često u šali, od milja zovu ‘Uobraženi’, a prije nekoliko godina su ga prozvali ‘Turskim Davidom Beckhamom’, iz razloga što je njegova popularnost prelazila granice uobičajene popularnosti za jednog nogometaša te zemlje.

Arda je igrač koji ovaj sport ima u svojoj krvi još od rane mladosti, a mnogo puta je u svom životu upravo on bio jedan od dječaka “sa strane” – dječak koji je dodavao lopte na utakmicama Galatasaraya. Njegov prvi (in)direktni kontakt s nekim velikim europskim klubom desio se upravo na Ali Sami Yenu, stadionu Galate i to, nećete vjerovati, u meču između ovog turskog kluba i FC Barcelone! Desilo se to 19. ožujka/marta 2002. godine, kad su se Galatasaray i Barça susreli u okviru druge grupne faze Lige prvaka (tadašnji format ovog natjecanja je bio nešto drugačiji u odnosu na današnji). Te noći je Blaigrana slavila minimalnim rezultatom, a strijelac jedinog pogotka bio je čovjek koji je ovih dana inzistirao da Arda postane novi člank katalonskog kluba… Naravno, riječ je o Luisu Enriqueu, tadašnjem kapitenu Barcelone.

Nakon završetka tog susreta, mladi Arda je krenuo u potragu za nekom uspomenom od igrača Barçe. Francuz u redovima katalonskog giganta, Philippe Christanval, poklonio je Ardi rukavice koje i dan danas zauzimaju posebno mjesto u domu obitelji Turan.

 

 

 

Učitaj još novosti